Lukács Pisti Pest megyei kitüntetést kapott

Pest megye kiválóságait köszöntötték a megyeházán Mikulás napján, a Megyenap és a Sportkarácsony alkalmával megrendezett ünnepségen. A legjobb sportolók közt - egyedüli gödiként - Lukács István, a GSE kajakosa (balról) is díjazásban részesült.

A krónika szerint Pest-Pilis-Solt vármegye 354 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én jött létre. Mint a pestmegye.hu írja, a megyei közgyűlés 1999-ben ezt az évfordulót Megyenappá nyilvánította, s ebből az alkalomból évente ünnepi közgyűlést tart, amikor megyei kitüntető díjakat adnak át. Az ország legnépesebb megyéjéből, 187 városból és településről érkeznek ilyenkor vendégek a Megyeházára. Idén az ünnepség része volt a Pest megyei Sportkarácsony is, a megye amatőr és professzionális sportolóinak találkozója, díjátadó ünnepsége. 

Az eseményen dr. Szűcs Lajos, a közgyűlés elnöke - a Magyar Tenisz Szövetség elnöke - mondott köszöntőt, a díjak átadásában részt vett Balogh Gábor, egykori világbajnok öttusázó, a miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadója, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Pogácsás Tibor országgyűlési képviselő, és a vendéglátók részéről Wentzel Ferenc, a közgyűlés alelnöke.

Lukács Istvánnak, a szakosztály korosztályos válogatott kajakosának díjazása Göd számára azért is egyedülálló, mert az egész Pest megyére kiterjedő díjazásban más érintettsége városunknak nem volt; Gödről egyedül a GSE kajakosát szólították a megyeháza 2013-as év végi "dobogójára".

Isti, a felsőgödi Németh László iskola 8. osztályos tanulója, a "Pest megye legjobb sportolói, sportszervezetei 2013", azon belül "Az év legjobb Pest megyei diáksportolója általános iskolai korosztályban" kategóriában, váci és százhalombattai sportoló után, harmadik helyezést szerzett. 

Az eseményen részt vett Kovacsik Tamás, gödi önkormányzati képviselő, a Pest megyei Közgyűlés tagja is. A díjátadó ünnepséget állófogadás zárta.

A díjazottak teljes listája ide kattintva letölthető.

Lukács Pisti hétfőtől-csütörtökig téli alapozó edzőtáborozáson vett részt a serdülő-válogatottal Tatán, a Magyar Olimpiai Bizottság keretein belül működő Héraklész program támogatásában. A felkészülést a jövő évi szezonra napi három, változatos edzéssel segítették elő. 

"Jó volt megismerni a többi kajakost a versenyeken kívül is" - mondta hazautazását követően a GSE magyar bajnoka.