Közel száz fő vett részt az újévi kirándulásunkon!

Hagyomány szakosztályunkban, hogy január 2-án kirándulunk a hegyekben. Idén közel száz fős csoportkirándulásokon vettek részt kajakosaink családjukkal, kutyáikkal 5 edzővel.

"Az újévet egy csapatépítő kirándulással kezdtük. A Hegyes-tetőn lévő Juliánusz-kilátót szemeltük ki úticélként, ami Nagymaros fölött található. A téli hónaphoz képest kellemes napsütötte időnk volt. Jó hangulatban, kalandos úton sikerült feljutnunk a kilátóba. Gyönyörű, tiszta időben csodásan festett a Dunakanyar és a Visegrádi vár. A csúcson megebédeltünk, de a csípős szél miatt tovább indultunk, hazafelé vettük az irányt. Néhányunk közelebbről megnézte a sártengert, amiben törtünk előre, de senki sem hagyta ott a cipőjét. A  8,5 kilométeres túra végén látszott rajtunk, hogy nem egy városi utcai sétáról tértünk haza. Vidáman Jól éreztük magunkat." - mondta el Vass Péter, a KajakStartosok egyik edzője.

A gödi kajakosok megkezdték a téli szünet utáni felkészülést. Felvezetésként a szülőkkel együtt egy közös csapatépítő túrán vettek részt Németh István és Sinkó László kajakosai, több mint hetven fővel.
Sinkó László így értékelte a tartalmas szombati programot:
"A túra kiinduló pontja a kosdi pihenő volt. Megérkezésünkkor az első próbatételt a parkolás jelentette. Ugyanis akkora sár fogadta a gödi csapatot, hogy néhány autót csak "kézi támogatással" tudtunk leparkolni. Népes csapatunk lelkesen vágott neki a tizenegy kilométeres "bejgli-égető" túrának.
Az első megállónk a Bányász-emlékműnél volt. Innen az országos kék túra útvonalán folytattuk utunkat. A meredek emelkedőn haladva a csapat kissé szétszakadt, de ez nem okozott különösebb problémát, mert a csoport gyorsabb része a  Násznép-barlanghoz egy hosszabb kitérőt tett. Így a lemaradók is be tudták érni a csapatot. A vállalkozó fiatalok elemlámpákkal felszerelkezve, kellő körültekintéssel megnézték a csodálatos barlangot. Ezalatt a szülők élvezték a kilátást Ősagárd, Keszeg, Alsópetény irányába. Innen továbbindulva hamar elértük a 652 méteres Naszály fő csúcsát. A kilátó tövében mindenki felfrissítette magát étellel, itallal. A rövid pihenő követően vidáman indult tovább a csapat, annak tudatában, hogy a nehezén mát túl vagyunk. Lefelé haladva hamarosan elértünk a Vaditató-tóhoz, majd talán a kirándulásunk  legszebb részéhez, a Látó-hegyhez (534 méteres csúcs). A páratlan panoráma kárpótolt minket a fáradtságért. Csodálatos kiáltás nyílt az egész Dunakanyarra, és a Naszály lábánál elterülő Vác városára.  Utunkat folytatva megtekintettük a Pádimentom-köveket.
A végig jó hangulatban telt kirándulást a kosdi pihenőben még egy igazi csapatépítő próba tette teljessé, ki kellett tolni az utókat a sárból....
Mindenkire nagyon büszkék vagyunk, aki teljesítette a távot a sáros talajon. Pityu és magam nevében köszönjük a szülőknek az aktív részvételt, és azt , hogy segítettek a logisztikában.
Mindenkinek sok erőt, boldogságot, kitartást és sikert kívánunk a 2021-es évre!"