Két gödi egység a Magyar Kupa 7. fordulóján

Az elmúlt hétvégén, Dunakilitiben megrendezett Vízitúra Magyar Kupa 7. fordulójában a Gödi SE két csapata is vízre szállt. Férfi kenu kettesben Sinkó László (Simi) és Németh István (Putyu), míg kenu négyesben Barazutti László, László Csaba, Barta Iván és Tóth György vett részt a viadalon.

Szakosztályvezetőnk, Nagy Árpád is elkísérte a csapatot. Ő ugyan most nem indult a maratoni versenyen, de Dunakilititől egész Gödig evezve, két nap alatt teljesítette a 170 km-es távot - ami önmagában komoly teljesítmény.

Barazutti László így értékelt: "Idén kilencedik alkalommal vettem részt a Csallóközi versenyen, az évek során egy kicsit módosult csapatösszetétellel.  Az előző évektől eltérően nem mentünk át Szlovákiába, az egész pálya Magyarországon volt kijelölve. Csapattársaimmal megegyeztünk, hogy a maratoni táv végig evezése a cél, mivel rögtön utána egy hosszabb túrát terveztünk. A versenyen a senior szakosztály új, ötszemélyes kenujával mentünk. Az kiderült számunkra, hogy ez nem versenyhajó, a viadalt követő túránkon viszont remekül teljesített. A maratoni 11. helyezésünk után Simi és Putyu átvitt minket Pozsony alá mintegy 20 kilométerrel, ahol vízre szálltunk. A 90 kilométeres csallóközi Duna-szakaszt két nap alatt teljesítettük. A Dunának ez a része olyan jellegű, mint a Mosoni-Duna, ám itt rengetegen túráznak, nagyon sok kikötőhely, táborhely található a parton. Utunkat a Vág 25 kilométeres szakaszán folytattuk Komáromig, majd innen egy százas szakasz következett Gödig. Az út egyik felében gyönyörű időnk volt, sajnos utána már esőt is kaptunk. Mindent összesítve úgy gondolom, négyesünk nagyon jól teljesített a 42 kilométeres verseny- és a 215-ös túratávon."

Simi így értékelte a túrát: "Évek óta terveztük Putyuval ezt a versenyt, a senioroktól nagyon sokat hallottunk róla. Idén sikerült párosban elindulnunk.  A verseny nagy élményt jelentett mindkettőnknek, többszörös világbajnokkal, Pétervári Pállal és sok kitűnő túrázóval mértük össze az erőnket.  Nagyon igyekeztünk ebben a kemény mezőnyben. A verseny során több holtpont is volt, amin sikerült túljutnunk, és a legvégén kapaszkodtunk fel a 6. helyre. Élveztük a sportszerű versenyt, a gyönyörű tájat. Úgy döntöttünk, amennyiben lehetőségünk  engedi, jövőre is részt veszünk ilyen maratoni összecsapáson."

Beszámoló a vizezz.hu oldalán.

Képek a Fotó Portálon.

Eredmények:itt