A kajakosok történetével megjelent a 2014-es Gödi Almanach

Ünnepélyes keretek között a teltházas József Attila Művelődési Házban mutatták be szeptember 20-án a 2014-es Gödi Almanachot. A több mint 300 oldalas kiadványban a GSE kajakos szakosztálya egykori vezetőjének, Simon Tamásnak az írása is olvasható.

Az eseményen a Koditek Barnadett főszerkesztő által vezetett szerzői stáb mellett részt vett többek közt Markó József polgármester és dr. Pintér György alpolgármester is. A szerzőknek járó emlékplakettet a városvezető adta át.

A majd' 310 oldalas, képekkel gazdagon illusztrált almanachban összesen 27 tartalmas dolgozat olvasható.

Simon Tamás írásában az alsógödi dunai sportház történetét dolgozta fel Volt egyszer egy csónakház... címmel. 

Simon Tamás 1983-tól egyike volt a GSE Kajak-Kenu Szakosztálya első sportolóinak, majd tíz esztendő múlva Sinkó Lászlóval kezdeményezték a Kajakkal az Egészségért Alapítvány létrehozását. Tamás szakosztályvezetőként is jelentős szerepet töltött be a szakosztály életében, az ő vezetése idején kezdett épülni Alsógödön a csónakház. A szerző a kezdetektől egészen a mai napig tartó időszakban dolgozza fel a jelentősebb állomásokat.

Mint Markó József köszöntőjében is elhangzott, idén két évfordulót is ünneplünk. 20 éve, 1994-ben jelent meg az első Gödi Almanach, és az eltelt két évtized során 15 kötetesre bővült a város helytörténeti kiadványsorozata.

A 2014-es és a korábbi Gödi Almanachokat a városi könyvtárban lehet megvásárolni.

Simon Tamás cikkét itt lehet elolvasni.