Kajakos hagyományok

December 24-én és 31-én is a hagyományos teremfocizással hangolódtak az ünnepekre a Gödi SE kajak szakosztályának mostani és korábbi versenyzői, edzőkkel és szülőkkel kiegészülve. Január 2-án szakosztályi túrával köszöntötték az új esztendőt.

 

Mind a négy csoport képviseltette magát a Huzella Általános iskola tornacsarnokában, így a Kajak Startos ifjak, Dávid, Simi, Gábor, Putyu tanítványai és korábbi versenyzőink is megmérkőztek egymással. A Karácsonyi Ünnepek előtt, illetve az óév utolsó napján hagyományosan nem az edzések, hanem a közös programok, a játék és a szülőkkel közös időtöltés van a középpontban a Gödi SE Kajak-Kenu szakosztályánál.

Természetesen a győzni akarás most is megmutatkozott a csapatok hozzáállásában, a sikerélményért küzdöttek a gyerekek és a felnőttek is. A tornacsarnok bejárati ajtaja mellett egy mini büfé is kialakításra került, süteményekkel és innivalókkal lehetett pótolni az elvesztett kalóriákat és folyadékot.  

2024. január 2-án került sorra a hagyományos Új Évi túrázás a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályánál, ahol az idei cél a Julianus-kilátó volt. 

A résztvevők vonattal érkeztek Nagymarosra, a kiindulási pontra, a cél pedig a Hegyes-tető 482 m magas csúcsán álló Julianus-kilátó volt, ahonnan a Dunára, a Visegrádi-hegységre és a Börzsönyre is páratlan kilátás nyílik. Különleges a látvány innen, mivel a panorámát 270 fokban a Duna látványa uralja. A nagymarosi vonatállomástól a kilátóig a távolság körülbelül 4-4,5 km, összesen tehát közel 9 km-es távolsággal melegítettek be 2024-re a gödi kajakosok, edzők, szülők, testvérek, hiszen a közösségi érzés is fontos minden résztvevő számára.       

Az időjárás a jobbik arcát mutatta, a megelőző esőzések miatt ugyan sok sár volt a hegyen, azonban kellemes hőmérséklet és a Dunakanyarban a víz feletti részen köd is volt, de ez inkább csak misztikussá tette a látványt a kilátóból.