Jutalom régiós vízi vándortábor a Dunakanyarban

2018. augusztus 2-5-ig került megrendezésre a kölyök korosztály számára a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által támogatott jutalom Dunakanyar régiós vízi vándortábor, ahol négy gödi kajakos is részt vett.

"A tábor célja a jutalmazáson kívül a csapatépítés, a motiváció a jobb versenyzésre és hogy más szemszögből is megismerjék a gyerekek a Duna adta sportolási lehetőségeket és a Dunakanyar szépségét- mondta Rasztotzky Anna, a szövetség régiós titkára." A táborban 18 versenyző és két kísérő vett részt, Kovács Nóra és Németh István. A Vízivándor projekt vezetője szeretettel várta a gyerekeket, hogy részesei legyenek ennek a nagyszerű közös élménynek.

A tábor Esztergomból indult a Nagy Duna Sétányból. Ez  volt a helyszíne az első együtt töltött napnak. Egy közös kenus evezéssel kezdődött a program, majd vacsora után közös séta Esztergom városában. Második napon Dömös, harmadik nap Tahitótfalu volt a tábor helyszíne.
A Békásmegyeri partszakaszon volt a túra végállomása, ahol a gyerekek még egy kicsit kiélvezhették az önfeledt szórakozás utolsó pillanatait, majd búcsút vettek egymástól."

A gyerekek így számoltak be az összetartásról:
"Nagyon jó élmény volt a tábor ­- mesélte örömmel  Gál Tímea. - Naponta kb. húsz kilométer eveztünk, természetesen a csaták sem maradhattak ki a kenukkal.
A szállásunk kempingben volt, katonai sátrakban. A lányokkal küzdöttünk az árnyékos helyért, mert nagy volt a meleg. Táborvezetőnk volt Nóri Dunakesziről és Putyu Gödről. Rengeteget nevettünk velük, ők is visszamentek "gyerekbe" a tábor alatt. Esténkét kártyáztunk, amennyit csak tudtunk. Remekül éreztük magunkat."

"A tábor összességében jó hangulatban telt. Sok új barátot szereztem és sok régi ismerőssel találkoztam. Szerencsére jó időt fogtunk ki, így a kenuzás mellett bőven volt lehetőségünk focizni, fürdeni és kártyázni a szabadban. Remélem még részt tudok venni ilyen felhőtlen, vidám táborban."- mondta Sinkó András.

"Először vettem részt vízi vándortáborozáson. Jó volt együtt kenuzni a sporttársakkal. Sokat kártyáztunk és beszélgettünk, nagyon jól éreztem magam. Köszönöm,hogy lehetőséget kaptam erre."- összegezte Lukács Kata.

Szilva Simon pedig a következőképpen foglalta össze élményeit: "Sosem voltam még a Dunának ezen szakaszán, de nagyon tetszett. Sok ismerőssel találkoztam és megismertem új versenyzőtársakat is. A vízen töltött időt élveztük, eveztünk, pancsoltunk, fröcsköltük egymást. A katonai ágyak kényelmetlenek voltak, de bírtuk a gyűrődést. A táborban összességében nagyon jól éreztem magamat."

A tábor egyik vezetője a gödi szakosztály edzője, Németh István (Putyu) volt. "Örültem, hogy Kammerer Zoltán , a Dunakanyar-régió képviselője felkért a vándortábor egyik irányítójának. A négy nap alatt több mint 60 kilométert eveztük  a kenukkal. Esztergomot is körbejártuk, az evezés mellett több helyen kiszálltunk fürdeni, a legnagyobb sikere a  Helemba-szigetnél lévő zátony sóderes-homokos részének volt. Dömösön és Tahitótfaluban a kempingben még medence is várt ránk, ahol az esti fürdőzést is kipróbáltuk. Ezek mellett a hajózási szabályok alapjait is átbeszéltük. A gyerekek fegyelmezettek és rendesek voltak, igazán öröm volt velük ez a pár nap. Remélem mindenki élményekkel gazdagon tért haza. Köszönjük a tábort szervezőknek a lehetőséget!"