Ifjúsági válogatóverseny Szolnokon

A Gödi SE serdülő kajakosai megmérették magukat az ifjúsági mezőnyben. 2024. május 24-25-én Szolnokon rendezték az U17-U18-as korosztály válogató versenyét, amelynek eredményei már beleszámítanak a nyári nemzetközi versenyeken induló csapatok összeállításába.

 

Fiatal kajakosaink (U15 és U16) most tét nélkül, ugyanakkor erős mezőnyökben tesztelhették versenyzői képességeiket, amiből sokat lehet tanulni. A Holt-Tiszán kialakított versenypálya egy jól ismert helyszín, a síkvízi versenyekre való felkészülés egyik leggyakrabban választott edzés helyszíne is. Makrai Csaba, a kajakosok utánpótlás szövetségi kapitánya is jelen volt az eseményen, a válogatottak teljesítményét külön figyelte. A gödieknek ez most leginkább egy edzés volt versenykörülmények között, ahol gyakorolhatták a pályát és a rajtgépből indulást is.
Szombaton az 1000 m-es versenyeket rendezték, Káplár Zille, Rózsa Julianna, Keszthelyi Péter, Erdős István és Nyíri Levente egyéni futamokban indult, illetve Erdős István és Keszthelyi Péter K2-es párosa túljutott az előfutamon, így a középdöntőben is rajthoz állhatott. 
A szombati versenyek után 500 és 1000 m-es távokon még edzettek a gödi kajakosok a pályán, egyesben és párosban is gyakoroltak, majd nap végén még egy 10 km-es távot is teljesítettek.
A szövetségi kapitány kérésére Varga Zalán vasárnap állt rajthoz az 500 m-es futamokon (a Magyar Kupára való felkészülés miatt is fontos volt ez), K2-ben Rasztotzky Vincével, akivel évek óta mennek párosban. Az előfutamból 3. helyen jutottak tovább, a középdöntőben pedig a 6. helyen végeztek egy szoros futamban, és ezzel a B döntőbe kerültek (amit nem rendeztek meg, csak az A döntőt).