Idén is részt vettünk a Kolonics György Emlékfutáson

2020. október 23-án rendezték meg a Kolonics György Emlékfutást a Népszigeten, amelyet évről évre egyre nagyobb tömeg fedez fel magának versenyzési, szintfelmérési lehetőségként. A futáson kölyök, serdülő, ifi, illetve U23-as versenyzőink különböző összeállításokban a félmaratoni táv váltó versenyében indultak. A kisebbek pedig a 2,4 kilométeres távon tették magukat próbára.

Mizser Dia tanítványai, Szabó Vilmos, Maszárovits László és Gál András a Kajak-kenu Kölyök kategóriában a dobogó tetejére állhatott.

„Ezen az eseményen kajakos váltóink voltak, akik a szezonban gyűjtött állóképességük megmaradt részével még jól sáfárkodtak. Ilyen formán kiemelendő, hogy a 90 induló csapatot számláló váltómezőnyben két váltónk is bekerült a legjobb tíz közé. Az egyik az előkelő hatodik, a másik pedig a hetedik helyet szerezte meg az összetettben.” – értékelt Árkosi Gábor.

A megmérettetésen a gödi KajakStartosok is rajthoz álltak a 2400 m-es távon (néhányan szülővel együtt), ahol értékes helyezéseket is szereztek a nagyszerű hangulatú versenyen, aminek a kezdetére még a nap is kisütött. A futamokban gyerekek és felnőttek együtt versenyeztek, de természetesen az eredményeket korcsoportok szerint szétválogatták.
A KajakStartosok között a legjobb eredményt Kovács Bozsidár (2011) érte el, aki a korcsoportját 9:37-es idővel megnyerte, a virtuális dobogón mellette állt még Mészáros-Komáromy Csanád és Szabó Balázs.
A 2011-es lányok között Pók Panni lett a harmadik 14:10-el.
A 2012-es születésű fiúk között Kovács Merse fért fel a dobogóra, (II. hely) 10:12-es időeredménnyel, a további legjobb helyezéseinket Ferenczi Bernát (V.) és Schell Kristóf (VI.) szállította.
A lányoknál Kárász-Gyenge Veronika 13:25-ös idővel III. helyezést ért el.
A náluk is fiatalabbak között Homoki Leila (2013) és Homoki Arnold (2014) is nyerni tudott.
A fiatal gödi KajakStartosok edzői: Vadász Anita, Váczai Enikő és Vass Péter.

Köszönjük a szervezőknek a részvételi lehetőséget, a velejáró élményt és nem utolsó sorban az idén is impozánsan sikerült különleges emlékérmet, a kollekció negyedik darabját!

A részletes eredmények ITT tekinthetők meg!