Huszonhárom gyerkőccel túl a kalandtábor első hetén

Július első napjaiban sikeresen lezajlott a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya és a Dunai Vízisport Alapítvány által közösen szervezett Kajak Kalandtábor első hete, melyben huszonhárom fiatal vett részt.

Volt, aki már évek óta visszatérő táborozónk, és volt olyan is, aki most ismerkedett a sportággal. A táborvezető az első héten Sinkó László, vagy ahogy a gyerekek is szólítják, Simi, a GSE szakedzője volt.

A sok vidámság mellett hasznos és tartalmas programokkal vártuk a kalandtáborba érkező fiatalokat. A kenuzás és kajakozás mellett a gyerekek megismerkedtek a vízi közlekedés szabályaival, az önmentés alapvető fogásaival is. A résztvevők a sárkányhajózást is kipróbálták Rabnecz Károly irányítása mellett, valamint reggelenként Peőcz Károly vezetésével a szakszerű horgászattal is megismerkedhettek. Vendégünk volt dr. Tóth Balázs, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának ökológiai referense, aki érdekes előadást tartott a Duna élővilágáról. A fiatalok Raki néni, azaz Mészáros Erika vezetésével a kézművesmesterségbe is belekóstolhattak.

Külföldi önkéntesek, a spanyol Gabriel Fernandez és a német Dörte Kühn, valamint tapasztalt kajakosok és lelkes szülők is segítették a sikeres lebonyolítást. A finom és tartalmas ebéd elfogyasztására a Széchenyi Csárdában került sor.

Az idei évtől három turnusos kalandtábort negyedik alkalommal szervezi a szakosztály és az alapítvány közösen. A tábor a korábbiakhoz hasonló változatos programokkal jövő héten folytatódik.

Az első héten készült fotók a galériában megtekinthetők.