A-Híd Kupa, szezonnyitó verseny!

Április 29-én rendezték az idei év első, igazán rangos megmérettetését az Újpesti Öbölben, ahol a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályból 44 fiatal versenyzett. 3 aranyérem mellett 3 ezüst és 5 bronzérmet szereztek a gyerekek, a 11 érem pedig előkelő 6. helyet jelentett az éremtáblázaton a szakosztály számára.

 

Az A-Híd Kupára idén 33 tagszervezet 771 versenyzője nevezett, ez is alátámasztja, hogy kiemelten fontos versenyzési lehetőség ez sok egyesületnél arra, hogy felmérjék az edzők és a versenyzők is, hogy a téli alapozás után hol tartanak a felkészülésben. Ez a verseny az utánpótlás egyik nagy seregszemléje, az U10-U18 korosztályok mindegyike 2000 m-es távon versenyez. Több évfolyamnál 2 futamot is kellett rendezni, mert a szabályok nem engedik, hogy 30-nál több versenyző legyen egy futamban. A 3 aranyérmet Stampf Bence, Lepkó Sarolta és Kovács Bozsidár nyerték, Varga Zalán, Káplár Zille és Erdős Nóra ezüstérmes lett, az 5 bronzérmet pedig Keszthelyi Péter, Czirbus Máté, Berencsi Boldizsár, Kovács Merse és Varga Szonja szerezte.

Ezek a teljesítmények azért is fontosak, mert önbizalmat adnak a versenyzőknek, motiválják őket a további munka elvégzésére, akik pedig ugyan nem kerültek most dobogóra, de nagyszerűen küzdöttek és értékes helyezéseket szereztek, szintén visszaigazolást kaptak a felkészültségükről, hiszen néhány futamban csupán pár másodperc választotta el a dobogóst a 6. helyezettől. És természetesen, akinek nem úgy sikerült a versenye, ahogy azt elképzelte, ott is megmaradt a javítás lehetősége a következő versenyen, kiváltképp azért, mert dinamikusan változnak a mezőnyök év közben is, van miért motiváltan és céltudatosan végezni a további edzéseket.

Sinkó László, Simi 20 kajakossal volt jelen az U11-U13-as korosztály versenyein. A cél elsősorban a tanulás és a versenyzői állapot tesztelése volt, hiszen a tavalyi rutinokat fel kell építeni újra, pl. a bemelegítést, ami több versenyzőnél is korrigálásra szorul majd. A gödi kajakosok maximálisan odatették magukat minden korosztályban, jó volt tapasztalni, hogy a monoton alapozás, majd már a tavaszi edzések, illetve a győri edzőtábor után az elvégzett munka milyen formában jelenik meg a kajakos versenyeredményekben.
Nagyon fontos azt látni, hogy néhány évfolyamban felértünk az eddigi legjobbak mögé, ami további lendületet adhat a gödi gyerekeknek, akik érezhették a saját bőrükön, hogy az elvégzett munka bizony kifizetődik, és ez visszaigazolás a versenyzőnek és az edzőnek is, hogy a felkészülési szisztéma is megfelelő. A mezőny amúgy meg volt erősítve kiváló szlovák kajakosokkal, akik még nagyobb csatára késztették a magyar kajakosokat is. Jelenleg a legnagyobb feladat az, hogy a maratoni OB-ra kialakítsuk prioritás szerint, hogy milyen versenyszámban indulnak majd a gyerekek.

Németh István, Putyu elégedett volt a látottakkal, mind a 13 versenyzője jól szerepelt. Akiktől az eredményeket várta, azok hozták is magukat. Látszott már most, hogy a tavalyi évhez képest gyorsultak, fejlődtek a versenyzői, így jó szívvel mondható, hogy a téli alapozás nagyszerűen sikerült. Nyíri Levi versenyzése különösen örvendetes volt, önmagához képest nagyon jól versenyzett. Jövő héten Szegedre mennek a 4 legeredményesebb versenyzővel, ahol síkvízi válogató verseny lesz, 500 m-es és 1000 m-es távokon versenyeznek majd, gyakorolni kell ezeket is. Aztán megkezdik a közvetlen felkészülést a maratoni OB-ra.

Pélyi Dávid a KajakStartos csoportból fellépő az U10-es versenyzőket hozta, akik életük első egyéni versenyét teljesítették. Már tavaly ősszel eveztek a Dunán, majd a téli alapozás után tavasszal is kajakoztak. Számukra is a maratoni OB a következő nagyobb feladat, elsősorban az MK2-es páros hajók versenyére koncentrálnak.

Minden korosztály számára a május 26-28. között, Győrben megrendezésre kerülő Maraton Magyar Bajnokság a következő kiemelt cél, ahol a legfiatalabbak 5 km-en, az U23 és felnőtt versenyzők pedig 26 km-es távon versenyeznek majd.

Eredményeink:

I. hely
Stampf Bence MK1 U13
Lepkó Sarolta MK1 U13
Kovács Bozsidár MK1 U12

II. hely
Varga Zalán K1 U15
Káplár Zille K1 U15
Erdős Nóra MK1 U11

III. hely
Keszthelyi Péter K1 U14
Czirbus Máté MK1 U13
Berencsi Boldizsár MK1 U12
Kovács Merse MK1 U11
Varga Szonja MK1 U10

IV. hely
Berencsi Bendegúz K1 U18
Turi Angéla MK1 U13

V. hely
Nyíri Levente K1 U15
Rózsa Julianna K1 U14

VI. hely
Bohus-Magyar Zselyke MK1 U10

VIII. hely
Veres-Kiss Bendegúz MK1 U13

IX. hely
Szabó Balázs MK1 U12

X. hely
Slezsák Tamás MK1 U12
Herczegh Borbála MK1 U10

XI. hely
Slezsák Zsombor MK1 U10

XII. hely
Nagy Nimród K1 U13
Németh Bulcsú MK1 U13
Imrik Maja MK1 U10

XIII. hely
Kecskés Csaba K1 U13
Varró Marcell MK1 U10

XIV. hely
Péteri Zsombor K1 U15

XV. hely
Gabányi Bálint K1 U16
Kemény Kristóf MK1 U12

XVII. hely
Rif Barnabás K1 U16
Farkas Bálint K1 U13
Mészáros-Komáromy Csanád MK1 U12

XVIII. hely
Gabányi Gábor K1 U16
Ilyés Vilmos MK1 U10

XX. hely
Fülöp Csanád K1 U15
Garamszegi Ákos K1 U13
Benk Lóránd MK1 U12
Stampf Dániel MK1 U10

XXII. hely
Pákozdi-Szabó Csongor MK1 U10

XXIII. hely
Erdős István K1 U14
Varró Csanád K1 U13
Prokopovitsch Zalán MK1 U13

XXIV. hely
Mlinszky Máté MK1 U10

XXVII. hely
Barti Márton MK1 U10