Hetvenketten az idei KajakKaland táborban

Hetente 24 gyermek ismerkedett a Dunával és a "vízen járással" a Gödi SE kajakos szakosztálya és a Dunai Vízisport Alapítvány közös KajakKaland táborában. A június végén kezdődött táborban így a három hét alatt összesen 72 gyermek vett részt. 

Az első héten Sinkó László (Simi) vezette a tábort, majd a következő héten Mizser Diána volt a tábori főnök, a sort Árkosi Gábor zárta; Kincses Lajos (Bongyor) pedig általános segítőként erősítette a tábort és az edzéseket.

A KajakKalandos gyerekek nemcsak a kajakozással ismerkedtek meg, hanem más remek programokon is felfedezték a Dunát. Dr. Csányi Béla hidrobiológus a víz alatti élővilágot fedeztette fel a gyerekekkel, akik kagylókra és egyéb élőlényekre vadásztak, majd mikroszkóp alatt is megnézték őket. Görbe Zoltán a horgászás fortélyait mutatta meg, s persze péntekenként a gyerekekkel közösen megsütötte a héten fogott halakat. Varsányi Péter remek masszázstechnikákat mutatott az ifjú víziemberkéknek, akik így felfedezték azt is, hogy miként frissülhetnek fel izmaik a vízi erőfeszítések után. Bartha Iván a csomókötés világába kalauzolta el a csipet csapatot. Raki néni, a Búzaszem Iskola kézművestanára pedig üvegfestést és sárkánykészítést hozott a gyerekeknek egy kevésbé meleg napon.

Az idei táborokban önkéntesként a gödi kajakosok segítettek az edzőknek. Boskovitz Áron, Csányi Kelemen, Gere Márk, Fidlóczky Vili, Horváth Csenge, Horváth Hanga, Horváth Kriszti, Járossi András, Kedvek Dóri, Lisoczky Sári, Mocsáry Vitya, Néder Ádám, Pattantyús Márk, Seregi Balázs, Vasvári Lili igazán szépen "odatették magukat", nélkülük nehezebb lett volna összehozni a tábort. Sokat segítettek a kicsiknek a kajakozás alapjainak elsajátításában, s a kenuk kormányzásában, no és persze a csónakházi és parti rend betartásában is.

Kétszeres maraton Európa-bajnokunk, Váczai Enikő is sokat segített az edzései közötti szünetekben. Spanyol önkéntesünk, Eloi is itt volt velünk három hétig, s ugyanúgy segített, mint a gödi gyerekek - vele a gyerekek csak angolul vagy spanyolul beszélhettek, a nyelvi fejlesztés egy kis többletszolgáltatás volt a táborban.

A gyerekek napja reggel nyolckor kezdődött, már együtt reggeliztek, aztán a délelőtti vizes vagy szárazföldi programok után a Széchenyi csárdában ebédeltek, délután pedig folytatódott a dunai kaland a parton, a vízen vagy a homokszigeten. A táborzáró pénteken pedig a "homoksziget olimpián" mutatták meg a gyerekek, hogy mit tanultak a héten.

Az idei tábort is Serfőző Ágnes szervezte - nagy profizmussal -, és sokat segített neki Abonyi Tóth Angéla, a reggeli beszerzésében pedig Pór Miklós. Köszönet nekik, s minden segítőnknek!

Jövőre pedig újra KajakKaland tábor - készüljetek!

Fotók a galériánkban és a Facebook-oldalunkon találhatóak.