A Héraklész felmérőn érmekkel kezdtük a szezont

A győri Heraklész fizikai felmérő bajnoksággal hivatalosan is megkezdődött a gödi kajakosok számára a versenyszezon. A Rába-parti településen rendezett téli eseményen a GSE kajakosai közül 43-an vettek részt, közülük öten tértek haza az 1-3. helyezés valamelyikének járó éremmel.
 
A versenyeket a rengeteg résztvevő miatt három helyszínen: Győrben, Pakson és Tiszaújvárosban rendezték meg február 11-én.
 
„A felmérőn félszáz fiatallal terveztük a részvételt, akik közül többen betegség miatt végül távol maradtak. A 43 versenyző egyetlen szakosztályból így is nagyon szép létszámot jelent. A legifjabbaktól egészen az ifi korosztályig indult versenyzőnk. Sikerült megvédeni a tavalyi fiú kajakban elhódított bajnoki címünket, mely azt gondolom, mutatja, hogy az örömteli létszám mellett az eredményesség tekintetében is sikerült jól teljesíteni. Összességében 13 versenyzőnk végzett érmes helyen, ami az első hatot jelenti. Bajnoki címet Maszárovits László ünnepelhetett. Az érmes helyezések mellett fontos megemlíteni azt is, hogy szinte minden versenyzőnk nagyon jó hozzáállással és egyéni eredményei maximumához közelített, ezúton is gratulálunk nekik! Nagyon népes mezőnyök jöttek össze, akadtak korosztályok, ahol 70 fölötti résztvevő volt” - tájékoztatott Árkosi Gábor, a GSE edzője.
 
A szakember arról is beszámolt, hogy Győrbe az egyesület által biztosított busszal utaztak, ami a gyerekeknek, edzőknek, kísérőknek is élmény volt; néhányan külön autóval érkeztek.
 
„A szervezőknek köszönjük, hogy biztosították a lehetőséget a versenyzésre. A nap folyamán az egyesület edzői csapatkísérőként vették ki a részüket a kajakos közösség munkájából. Egy-egy helyszínen a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál készülő kulisszáiba is betekintést nyerhettünk.”
 
„Azt gondolom, az egyesület bizakodva várhatja a közelgő versenyszezont, amikor már lapátot is foghatnak a gyerekek, azonban nem szabad elfelejteni, hogy ez egy felmérő volt, ami első sorban a további munkához szolgáltathatja a támpontokat. Összefoglalva, a győri erőfelmérő egy kedvelt eseményünk, hiszen a mérhető, azonnali visszacsatolással bíró dolgok, megfogható, értelmezhető eredményeket szolgáltatnak mindenkinek. Amennyiben ez egyéni fejlődést mutat, helyezéstől függetlenül jó érzéssekkel távozik a sportoló” - tette hozzá Árkosi Gábor.
 
A hagyományos év eleji felmérő a másfél évtizede, 2002-ben indult - és azóta is sikerrel működő - állami utánpótlás-menedzselő Héraklész programról kapta a nevét. A győri eseményen - így az eredményhirdetésen is - részt vett a kajakos olimpiai bajnok utánpótlás-kapitány Dónusz Éva, valamint a kenus ötkarikás győztes Vaskuti István is.
 
A Gödi SE érmesei:

I. hely: Maszárovits László
II. hely: Seregi Balázs 
III. hely: Zahorecz Dorottya, Lukács Katalin, Galba Botond
IV. hely: Polónyi Liliána, Báthory Máté
V. hely: Erdős István, Korompai László, Szabó Vilmos
VI. hely: Varró Csenge, Kodácsy Máté, Matyus János

A teljes eredménylista itt található.

Képgalériánk a Facebook-oldalunkon tekinthető meg.