Győztes idő a Rába 100-on

Április 23-án második alkalommal rendezték a Rába 100 elnevezésű vízi teljesítménytúrát, melyen a Nagy Árpád, Vona Csaba egység újabb győzelmet húzott be a Gödi SE kajakos szakosztályának. A táv - mint a neve is utal rá - száz kilométer volt. A gödi egység ezúttal idejével lett a legjobb.

A Rába100 teljesítménytúrára az előnevezések alapján több, mint 40 fő jelentkezett különböző kategóriákban. A rajt Csörötneken, a cél Ikervárnál volt.

"A túrát nem versenynek írták ki, de azért dolgozott bennünk a gödi virtus és tengeri kajakpárosunk 9 óra 30 perc alatt teljesítette a 100 km-es távot, evvel az összes egységet megelőztük, akik előtt le a kalappal, mert kenukkal még nehezebb volt az egész napos evezés .Reggel hatkor indultunk és 5-6 kiszállással gyönyörű környezetben és időben ,,élveztük ,, az evezést. Az  teljes folyót elzáró bedőlt fák és a gyakori zúgók tették izgalmassá az utat, amit az utolsó 20 kilométeren négy-ötszöri zuhé tett még változatosabbá. A Csörötnek - Nicki táv befejeztével elégedetten dőltünk el és külön elismerés Csabinak, aki még soha nem ment egyszerre többet 30 Km-nél. Nyár végére meghirdették a Rába 200-at is de ezen még erősen gondolkodni kell az ülőgumóink állapota miatt" - értékelt Nagy Árpád szakosztályvezető.

A versenyről bővebb információk itt olvashatók. Az eredmények itt tekinthetők meg.

Fotó: vaol.hu