Gödi sikerek az Ifi Maraton Magyar Bajnokságon

Szeptember 9-10-én került megrendezésre Tokajban a Felnőtt és Ifjúsági Maraton  Magyar Bajnokság, mely egyben válogató is volt az októberi hazai rendezésű Maraton Európa-Bajnokságra.  A Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályát egy kis csoport képviselte Sinkó László edző vezetésével.

Sinkó László így értékelte a két napot:

"Gödről 4 fővel, nagy reményekkel indultunk a versenyre. Bizakodásunk nem volt alaptalan. Az az ifjúsági korosztály U17-18-as, 22 kilométeres versenyében Báthory Dániel és Zoboki Zoltán már a második kiszállásnál "meglógott" a többiektől a későbbi győztes Péli Zalán szentendrei versenyzővel együtt. A hármasuk sportszerűen, váltott vezetéssel távolodott a mezőny többi tagjától. Végül Dani a második, Zozó pedig a harmadik helyet szerezte meg. Abban a pillanatban az egyik szemünk sírt, a másik nevetett, hiszen Danit a második hellyel biztos indulónak gondoltuk a győri Maraton EB-n, a harmadik helyezett versenyzőnket pedig sajnáltuk, hogy éppen lemaradt a lehetőségről. Aztán jött a hideg zuhany. Kiderült, hogy a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség a járványügyi helyzetre való tekintettel törölte a versenyt.... sokan keményen dolgoztak, álmok foszlottak szét....

Ugyanebben a versenyszámban induló másik két sportolónk - Bíró Dominik és Báthory Máté- kiállni kényszerült borulás és egyéb technikai problémák miatt.

A következő napon a K2-es futamban voltunk érdekeltek Báthory Dániel gödi, illetve Péli Zalán szentendrei versenyzővel. Feszes, kemény futam volt, ahol a versenybíróságnak is akadt munkája bőven, több egységet 30 másodperces büntetéssel sújtott, egy egységet pedig menet közben kizártak sportszerűtlen versenyzés miatt. A mi egységünk végig taktikusan versenyzett , az utolsó futószakasz végére jelentős előnyre tettek szert. Azonban a beszállásnál a nagy igyekezetben sajnos beborultak. Próbáltak gyorsan visszaszállni a hajóba, de ez az időveszteség, illetve a hajóba került sok víz miatt a nagy küzdelem ellenére a harmadik helyre volt elegendő. Azt meg kell jegyeznem, hogy a mi egységünknek nem volt könnyű hajója, alapból +4-5 kiló többlettel versenyezték végig a 22 kilométeres távot.

Versenyzőimnek most egy hosszabb pihenő következik.  Ezzel párhuzamosan a fiatalabb korosztály a szeptember 12-13-án Velencén megrendezésre kerülő Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokság, Kolonics György Emlékversenyen teszi próbára a tudását."

Eredményeink:
II. hely
Báthory Dániel K1 U17-18 22 km
III. hely
Zoboki Zoltán K1 U17-18 22 km
Báthory Dániel-Péli Zalán (Szentendre) K2 U17-18 22 km

Fényképek a Facebook-oldalunkon.