Felkészülést kiegészítő versenyek – Vivicitta félmaraton párban

Az edzők fontosnak tartják, hogy a lehetőségekhez képest minél több versenyhelyzetet megtapasztaljanak a versenyzők, így mindig üdvözlik, ha egy kajakos más sportág versenyén is teljesít! Mivel mostanában nagyon sok jó futó van a kajakosok között, így idén a Budapest Sportiroda (BSI) által szervezett Vivicitta futáson is több fiatal kajakos állt rajthoz.

 

A családban tapasztalt pozitív példamutatás az egyik legerősebb megerősítés egy gyermek számára, hogy valami jó és követendő, Ezért a résztvevő kajakosok a szüleikkel együtt futottak a sok ezer amatőr futó között Budapest utcáin, a Duna part két oldalán, a város legszebb részei által körbevéve. A kiválasztott verseny a félmaratoni táv volt, párban.

A 21,1 km-t forgalom szervezési okok miatt nem egyenlően osztották szét a 2 futó között, hanem az 1. versenyző 9,2 km-t futott (nagyrészt a pesti rakparton), a 2. versenyző pedig 11,9 km-el fejezte be a félmaratoni távot (nagyrészt a budai rakparton). A verseny a Margit-szigetről indult, az Árpád híd felőli oldalon volt a rajt és a cél is.

4 fiatal kajakos (U11-es és U12-es korosztálybeliek) és a szüleik alkották a 4 váltót.
- Mészáros-Komáromy Csanád – Kovács Merse
- Szabó Balázs – Kovács Bozsidár

Kiváló időjárási körülmények között (napsütés, szélcsend) futhatott minden résztvevő, és a BSI tulajdonosa, Kocsis Árpád is azt mondta a verseny után, hogy a Covid okozta lezárások óta most tért vissza oda a verseny, hogy elmondható, a futók létszáma (a külföldieké is) visszatért a 2019-es szintre.