Felkészülést kiegészítő versenyek

Egy hét, két verseny a kajakosok számára kiegészítő sportágban. Mezei futóversenyen és úszóversenyen jártak fiataljaink.

 

A mezei futás Diákolimpia megyei döntőjén nagyon sok gödi kajakos indult, hiszen a felkészülésük alappillére a futás, átlagon felül is teljesítenek, illetve sokan közülük egy iskolába járnak, a Huzella Tivadar Általános Iskolába. Így adott volt, hogy nagy csapattal vegyenek részt a küzdelemben.

Március 20-án Gödöllőn került megrendezésre a Diákolimpia Pest megyei döntője mezei futásban. A Gödi SE kajakosai közül a III. korcsoport küzdelmeiben (2011-2012-es születésűek) 6 versenyző is szerepelt a Huzella Tivadar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola képviseletében, ahol 2500 m-es távot kellett teljesíteni. Az egyéni verseny 1-6. helyezettje, illetve a csapatok között az 1-3. helyezettek jutottak az országos döntőbe. A csapatok rangsorolásánál a célba érkezéskori helyezési számokat adták össze, és a csapaton belüli legjobb 4 versenyző eredménye számított az értékelésbe (de az 5. csapattagot is elismerték éremmel). A Huzella iskola nagy fölénnyel, 45 helyezési pontszámmal nyert, mivel Kovács Bozsidár 2. helyen végzett, Kovács Merse 8. lett, Szabó Balázs 10., Berencsi Boldizsár pedig a 25. helyen ért célba. A csapat 5. tagja Kámán Zsolt volt (34.), ezzel ők öten biztosították a helyüket a csapatban az április 10-i döntőre. Az országos döntő egyéni küzdelmeiben Kovács Bozsidárnak lesz lehetősége a bizonyításra (és ha csak a 2012-es születésűek sorrendjét nézzük a korcsoporton belül – ők jövőre is a III. korcsoportban versenyeznek majd -, akkor Kovács Merse 2. helye is értékes, előretekintő teljesítmény).

A Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályon belül működő KajakStart programban pallérozódó gödi gyerekek és az idén fellépő kiskajakosok 10 fővel vettek részt a Nyuszi Kupa úszóversenyen, amely idén 30. alkalommal került megrendezésre Kistarcsán. 
Hagyományosan a Húsvét előtti időszakra esik a verseny, ahol a 2016-17-es korosztályból Karóczkai Ádám gyorsúszásban 2., háton 3. lett. Szabó Luca lemaradt ugyan a dobogóról, de mindkét számban megnyerte a futamát. 
A 2014-15-ös korcsoportban Erdős Ágoston nagyon boldog volt, hiszen kétszer is eredményhirdetéshez szólították: hátúszásban ezüst-, mellben bronzérmet szerzett. Mészáros-Komáromy Örs épphogy lemaradt a dobogóról, a gyorsváltóban (fiúk-lányok vegyesen) pedig egymásért is kiválóan küzdöttek a gyerekek, Örs mellett Ádám, Benk Emília és Kovácsik Tibor alkotta a csapatot. 
Az érmek átadásánál Kiss Gergely, olimpiai bajnok vízilabdázó működött közre. Természetesen egyetlen gyermek sem hagyta el üres kézzel az uszodát, egyedi pólót és ajándékcsomagot kapott mindenki.