Évértékelőn búcsúzott a szakosztály a 2018-as esztendőtől

Évzáró-évnyitó eseményen köszöntötte a Gödi SE kajakosait Nagy Árpád szakosztályvezető január 26-án, a Búzaszem Iskolában. A teltházas rendezvényen – melyet „batyus" állófogadás zárt – a sportvezető a 2018-as esztendőről részletes tájékoztatást adott a szülőknek, a kiemelkedő eredményeket elért fiataloknak külön gratulált, megköszönve az edzők munkáját is.  

Nagy Árpád elmondta, hogy 2018-ban 35 esztendős kajak-kenu szakosztály kiemelt eseménye volt tavaly augusztus végén a 25. Göd Kupa, melyen az eredmények alapján ismét itthon tartottuk a kupát.

A szakosztályvezető kitért rá, hogy ötödik esztendeje működik a KajakStart-program, amelyben – a több mint 160 fős taglétszámból – 40-nél is több kisgyermek kap sportolási lehetőséget; elsősorban a kajakozáshoz szükséges képességek fejlesztésében, úszó és futóversenyeken, közös családi kirándulásokon való részvétel biztosításával. Ők jelentik a szakosztály számára a későbbi kajakos bázist. A programból fellépve 2018-ban új csoport indulhatott el a szövetség által biztosított versenyrendszerben. Komoly elismerést jelent, hogy a programot a szövetség országos őszi konferenciáján Vadász Anita meghívott előadóként bemutathatta.

Nagy Árpád ismertette, hogy a szakosztály a 2018-as eredményessége alapján a több mint 100 szakosztály közül a 24. helyet foglalja el az országos ranglistán, ami egy kizárólag kajakos utánpótlással – felnőtt  és kenus eredmények nélkül – foglalkozó klub esetében jónak tekinthető. Fontos eredmény az is, hogy Gál András személyében versenyzőt adunk a kölyök-válogatottnak. Bajnoki címeink száma 2018-ban héttel emelkedett, így már 197-et jegyezhetünk.

Elhangzott, hogy a 2017-ben megpályázott csónakház-felújítási program különböző okok miatt még nem indulhatott el, de várjuk a kedvező lehetőséget, és bízunk benne, hogy - a megkezdett logisztikai feladatok után - a projekt idén révbe ér.

A sportvezető beszélt a szakosztály iskolai kapcsolatairól, a szülői nyílt napokról, az esztendők óta jól működő nyári Kajak-Kaland táborokról, a gépjárműparkról és az eszközfejlesztésről. Beszámolt arról is, hogy a szakosztály aktívan segítette a Kolonics György Alapítvány gondozásában országot járó Kolonics-emlékkiállítás gödi megvalósulását.

Nagy Árpád ismertette a hazai szövetség, a Magyar Diáksport Szövetség, a régiós versenyek és a túrabajnokság eseményein résztvevő sikeres sportolók eredményeit is.

A szakosztályvezető köszönetet mondott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a gödi önkormányzat, a Gödi SE, az állami Sport XXI. program és a kisebb szponzorok támogatásáért, valamint a szülők hétről-hétre mutatott áldozatos segítségéért. Azt is elmondta, a szakosztályvezetés társadalmi munkában látja el feladatát, és szívesen veszik azok közreműködését, becsatlakozását, akik úgy érzik, hogy segítségükre lehetnek a szakosztály még sikeresebb előmenetelében.

A szakosztály munkájában, támogatásában évtizedek óta aktív szerepet vállal az idén 30 esztendős Dunai Vízisport Alapítvány, amely az adóbevallások időszakában idén is várja az egy százalékos személyi jövedelemadó-hozzájárulásokat.