Évadzáró összejövetel a Gödi SE kajak szakosztályánál

A közösségi korlátozások következtében az elmúlt években nem tudták megrendezni hagyományos évzáró ünnepségüket a gödi kajakosok, azonban idén újra együtt ünnepelhettek.

 

A rendezvényen részt vett és beszédet mondott Kammerer Zoltán, Göd város polgármestere, aki egyben a szakosztályból indult legsikeresebb sportoló is. 

Továbbá jelen volt Simon Tamás, egykori szakosztályvezető, aki sok szálon kötődik szakosztályunkhoz. Szintén az önkormányzatot képviselte Lőrincz László sporttanácsnok.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetséget Makrai Csaba képviselte, aki a magyar serdülő és ifjúsági kajak válogatott szövetségi kapitánya jelenleg, de korábban a szakosztály egyik edzője is volt, illetve jelen volt még Kovács Tamás, a szövetség szakmai koordinátora. Az egyesületi vezetőség részéről pedig dr. Vékony Péter, a Gödi Sportegyesület elnöke tette tiszteletét.

A Búzaszem Iskola aulájában rendezett eseményt Pór Miklós szakosztályvezető nyitotta meg. Nyitóbeszédében kiemelte, milyen jó újra együtt látni a közösséget és ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy a szakosztály gördülékeny működéséhez szinte elengedhetetlen a közösségi összefogás ereje, amiért köszönet illet mindenkit. Gratulált a versenyzőknek és edzőiknek az elmúlt szezonban elért sikerekhez és egészséget, jó szerencsét kívánt az előttük álló versenyszezonhoz. Beszélt a 2023-as évben megvalósult sikeres projektekről, amik hathatós segítséget jelentenek a tárgyi és infrastrukturális fejlődésben.

Ezután Káplár Norbert, a Dunai Vízisport Alapítvány elnöke vette át a szót, aki szintén hangsúlyozta az összefogás erejét. Megköszönte a versenyzők, szülők által tett erőfeszítéseket a sikerek érdekében. Kiemelte az edzők professzionális munkáját, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott, „örül annak, hogy olyan szakmai felfogásban dolgoznak az edzők, akikre szerinte bátran bízhatják a szülők a gyermekeiket.” Külön kiemelte Sinkó László edzőt, aki sarokköveként szolgál a „gödi kajakos családnak”.

A felszólalások sorát Kammerer Zoltán, Göd város polgármestere folytatta, aki elmesélte, hogy ő is ebből a szakosztályból indult, azonban összehasonlítva az akkori és a mostani feltételeket, nagy a különbség. Ehhez a fejlődéshez gratulált a vezetőségnek és mindenkinek, aki ehhez valamilyen formában hozzájárult. Gratulált a versenyzőknek és beszédében további erőfeszítésre biztatta a fiatal kajakosokat. Nyomatékosította, hogy a gödi sportéletet teljes mellszélességgel támogatni kívánja, aminek az egyik legkiemelkedőbb szereplője a GSE Kajak-Kenu Szakosztálya.

Ezután oktatóink és edzőink számoltak be az év eseményeiről, elért eredményeikről. A Kajakstart program képviseletében Csósza Hajnal, Vadász Anita és Vass Péter beszélt arról, hogy a program fő célja a gyerekek széleskörű támogatása a sport megszerettetése terén, a közösségépítés és a sokoldalú, hosszútávú képzés keretében olyan alapok kialakítása, amelyek lehetővé teszik a későbbi élvezetes, sikeres sportolás lehetőségét. Pélyi Dávid megköszönte első, a szakosztálynál töltött évét. Beszélt arról, hogy jó szívvel csatlakozott egy olyan oktatói, edzői csapathoz, akik az életkori sajátosságoknak megfelelő, hosszútávú tervezésben hisznek. Beszélt továbbá az első szezonjuk élményeiről, a sátrazásokról és táborozásokról. A sort Sinkó László (Simi) folytatta, aki gratulált a versenyzők által elért eredményekhez. Méltatta azt a tényt, miszerint a csoportjukban lévő kajakosok közül kerültek be a legnagyobb számban a kölyök regionális válogatottba, majd hozzátette: „az irány jó, de a további eredményességhez ugyanilyen szervezett munka szükségeltetik”. Beszélt arról is, hogy az eredményesség mellett a fő cél az volt, hogy a növekvő elvégzendő munka mellett minél többen és minél hosszabb ideig maradjanak a szakosztály kötelékében. Ebben Árkosi Gábor edző van segítségére, akivel ketten irányítják a csoportot, így lehetőség nyílik a tudás és motivációs szinthez igazított edzésekre. Gábor beszélt a csoport mindennapi működéséről, a differenciált versenyzési célokról és a kajak edzések általi személyiség fejlesztés lehetőségeiről is. Azokról az értékekről, amiket a gyerekek magukkal vihetnek és az életük bármely pillanatában támaszkodhatnak majd rá. 

Végül Németh István (Putyu) kapott szót, aki beszélt a nagy versenyzői csoportok hétköznapi kihívásairól, az iskola-edzések közötti összhang megtalálásáról. További kitartásra biztatta versenyzőit a közelgő szezon előtt. Kiemelte Varga Zalánt, aki hosszú ideje várva várt eredménnyel rukkolt elő 2023-ban, részt vehetett a Poznanban rendezett Olimpiai Reménységek versenyén. Kiemelte még Káplár Zillét és Szikora Angélát, akik bekerültek a serdülő válogatott B keretébe.

Végezetül egy újonnan alapított vándorkupát adott át Makrai Csaba a szakosztály idei legeredményesebb férfi és női sportolóinak!

2023 legeredményesebb férfi versenyzője: Varga Zalán

2023 legeredményesebb női versenyzője: Káplár Zille és Kramer-Boga Emma

Az est zárásaként egy kötetlen beszélgetés keretében a vendégek elfogyasztották az általuk hozott finomságokat.