Elkezdődött az idei kajak kalandtábor

Július 8-án a Gödi SE kajakos szakosztályának és a Dunai Vízisport Alapítványnak a közös szervezésében elkezdődött a 2013-as, több hetes kajak kalandtábor.

A kezdők számára meghirdetett tábor esztendők óta egyre népszerűbb, a jelentkezések csakhamar “csúcsra járnak”… Hétfőn 25 gyermekkel lezajlott az első nap Sinkó László turnusából.

A közös reggelit egy kiadós bemelegítés, majd evezés követte, melynek útvonala a Homoksziget mögötti holtágban vezetett. Aki már nem először ült hajóba, az kajakkal, a többiek kenuval mentek, Simi-edző kajakosai, alkalmi segédedzői, mini kajakokat is szállítottak a későbbi oktatáshoz, melyben az idősebb versenyzők is aktív szerepet vállaltak.

Délelőtt még kézműveskedés is belefért Szabó Judittal a “menübe”, majd ebéd következett a Széchenyi csárdában. Ebéd után, a sportház tetőterében a vízi kresz alapjainak ismertetése volt műsoron, majd még egy kör evezés-tanítás következett a szigeten, majd jött a motoros felhúzása, végül egy kiadós uzsonna zárta a napot.

Kedden két hasznos elméleti foglalkozás, előadás is lesz délelőtt, majd horgászás, evezés következik a programban. 9 órától “A Duna élővilága” címmel Csányi Béla hydrobiológus tart interaktív előadást, 11-től Kurunczi Rita, az Időkép.hu vezető meteorológusa beszél a gyermekeknek.

Szerdán kajak-kenu és Peőcz Károly vezetésével horgászat adja a programok gerincét.