Edzőtábor Győrben

Április 1-6. között Győrben edzőtáboroztak Németh István (Putyu), Sinkó László (Simi) és Árkosi Gábor tanítványai. Húsvét Hétfőn délután indult a csapat Gödről, és szinte minden nap 2 edzéssel készültek a közelgő versenyszezonra.

 

A tavalyi győri edzőtábor tapasztalatait felhasználva, sokkal rutinosabban mozogtak a versenyzők a területen, nemcsak a vízen, de a kiszolgáló épületekben is. A szállás az Olimpiai Sport Park-ban volt, ami egy minden igényt kielégítő sportéleti központ, közel a vízi telephez, így minden adott volt ahhoz, hogy a gyerekek csak az edzésekre koncentrálhassanak. A 42 gödi kajakos eszközökkel ellátása is komoly kihívás volt, 3 vontát kellett eljuttatni az edzőtáborba, a versenyzők csomagjaival együtt, mivel a csapat az egyszerűség kedvéért vonattal utazott Győrbe.

Sinkó László (Simi) az alábbiakban értékelte az edzőtábort:
„Kitűnő időjárási körülmények között tudtunk dolgozni, minden tervezett feladatot elvégeztünk Árkosi Gábor kollégámmal. Az OSP adottságai és a vízitelep közelsége nagymértékben meghatározta a mindennapjainkat, és mivel a maratoni országos bajnokságot itt rendezik majd májusban, kiváló tapasztalatokat szerezhettek a gyerekek az arra való felkészüléshez is. Minden területét bejártuk a víznek, ami csak elérhető volt (versenypálya, Rába, Mosoni-Duna, Mosoni-Duna holtág), így a kajakosok szokhatták a keményebb és a kicsit lágyabb vizeket is (ahol nincs akkora sodrás, ott keményebb a víz). Az, hogy rendelkezésre bocsátották a győriek a vízitelepüket, nagy segítség volt számunkra, köszönettel tartozunk érte. Külön kiemelném Kadler Zsuzsi szerepvállalását (Zsuzsi a Csay Renáta Regionális Akadémia menedzsere), aki előadásokat tartott a gyerekeknek motivációról, cél tervezésről, arról, hogy mitől lesz egy sportoló még kiválóbb, mi a jó edző ismérve, hogyan lehet közösen hatékonyabbá tenni az együttműködést edző és versenyző között. 3 alkalommal, kisebb csoportokra bontva történtek a beszélgetések, hogy megnyílhassanak a versenyzők és aktív véleményformálással elkezdjenek gondolkodni ezekről a témákról, illetve az elhangzottakat kategorizálni tudják magukban. 
Ezen kívül abban is részt vállalt a helyi szakosztály, hogy az odaúton defektet kapó vonta szervizeléséhez segítséget nyújtottak. 
A fiatalok már nagyon várják a versenyeket, ami biztos, az A-Híd Kupán nagy csapattal veszünk részt az Újpesti öbölben április 27-én. Ha a körülmények engedik, akkor 1 héttel előtte, a Lupa Kupa keretében indítjuk a versenyszezont.”

Németh István (Putyu) összegzése az edzőtáborról:
„Nagyon elégedett vagyok a versenyzőim edzőtáborban látott hozzáállásával és munkavégzésével. Az eredeti elképzeléseimet még sikerült is kicsit felülmúlni, köszönhetően a tökéletes időjárási körülményeknek és a fiatalok teherbíró képességének. Természetesen nagyon elfáradt mindenki, ami fontos része egy edzőtábornak, hiszen a terhelést ilyenkor messze az átlagos fölé tudjuk emelni. Számunkra is fontos volt, hogy a maratoni országos bajnokság helyszínén tudtunk készülni, a teljes pályát beeveztük, ami segít az önbizalom kiépülésében is, hiszen a versenyzők a legapróbb részletekre is fel tudnak ilyenkor készülni. Mivel az evezés volt a prioritás, így a kondicionáló és futó készségek fejlesztése most egy kicsit háttérbe szorult. A csapatomból Varga Zalán hiányzott, aki ezidő alatt Dunavarsányban, a válogatottakkal közös edzőtáborban vett részt, azonban a konzultációink során egyértelmű volt, hogy kiváló edzésmunkát végeztek ők is az olimpiai edzőtáborban. A győri házigazdák figyelmessége és segítőkészsége nagymértékben hozzájárult a sikeres edzőtáborunkhoz, köszönjük a támogatásukat.”