Edzői értékelés a maratoni ob után

A Gödi SE kajakosai a pünkösdi hétvégén a Dunai Vízisport Alapítvány buszával és a szülők közreműködésével Győrbe utaztak, ahol a Graboplast Kajak-kenu Maraton Magyar Bajnokságon versenyeztek, több dobogós helyezést is megszerezve.

„A versenyt vegyes érzésekkel vártuk. Mivel a felkészülést a márciusi tél hátráltatta, ezért igazából nem tudtuk végigcsinálni az eltervezett edzésprogramot. A megmérettetés mindhárom napján érdekeltek voltunk. Úgy gondolom, hogy az általam remélttől jobb eredmények születtek. A népes mezőnyben remek küzdelmeket láthattunk.
Kellemes meglepetés volt Lukács Pisti K1 IV. korcsoportos győzelme. A mezőnye nagyon erős volt, a 10 km végén minimális különbséggel, óriási hajrával befogta a végig vezető sporttársát. Ebben az évfolyamban még két indulónk volt, akik a mezőny első harmadában végeztek: Fidlóczky Vilmos 12., Mocsáry Viktor pedig 13. lett. Mindketten inkább rövid távon lehetnek jobbak, mert robbanékonyak.
Az I. évfolyam MK2-sek küzdelme is nem várt ezüstöt eredményezett. Sok fejlődési lehetőség van a Korompai László – Mocsáry Gergely párosban taktikailag és fizikailag egyaránt. Itt jegyezném meg, hogy ebben az évfolyamban betegség miatt nem tudott indulni a jobbik gödi párosunk.
MK1 I. évfolyamban Velky Donát ezüstérme nagy küzdelem eredménye volt, ő is csak egy pár centire maradt el riválisától. Őnála kalkuláltuk az 1-6. helyet az esélyek latolgatásánál.
K1 III. évfolyamban Sipos Boglárka képviselte a csapatunkat, aki az tudásához képest remekül végig küzdötte a távot a nálánál jobb felkészültségi állapotban lévő társaival; a végén, az utolsó 200 méteren szakadt szét a vezető négyes boly.
K1, IV. évfolyam leány futamban Horváth Csenge indult, aki 12. helyen ért célba. A tavalyi eredményétől sikerült előrébb lépnie.
MK-1 I. korcsoportban Horváth Krisztina 18. helyezéssel zárt. Krisztikének borzasztó pechesen alakult a verseny. A rajt előtt beborult, a hajója megtelt vízzel. Az első légtartály repedése miatt nem tudta rendesen kiönteni, ezért + 10-15 liter vízzel, búvározó hajóorral teljesítette a távot. Nagy reményekkel vártuk a futamát, mert az utóbbi időben jól dolgozott, és kíváncsiak voltunk, hogy hova tudja rangsorolni magát az évfolyamában.
Hubay Zsombor kivételes tehetségű versenyző mozgáskultúráját tekintve. Az elért eredmény nem biztos, hogy ezt támasztja alá egy kívülálló számára. De kevés edzéssel a háta mögött is jól mozgott a mezőnyben, 21. helyen ért célba. Jelen pillanatban motivációját próbáljuk növelni, a saját és a csoport érdekében. Az ő szempontjából is a rövidtáv lesz talán a befutó.
Farkas Csilla K1 ifi kategória 16. helye: ő edzésként mente végig a versenyt. Rengeteget betegeskedett, ennyit tudott jelen pillanatban” – foglalta össze a maratoni ob-n mutatott teljesítményeket Simi.