Eb-bronzérmes a gödi fiúkkal felálló kajak-négyes

A portugáliai Montemor-o-Velho-ban megrendezett síkvízi kajak-kenu Európa-bajnokság férfi kajak négyes, 1000 méteres versenyszámában bronzérmet szerzett a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel összeállítású magyar egység.

A “Kamera” vezérelte csapatunk 500 méternél a harmadik helyen állt, a csatából győztesként kikerülő csehek azonban megfoghatatlannak bizonyultak, a második helyezett hazaiak, a portugálok alig előttünk néhány méterrel tolták át hajójuk orrát a célvonalon.
A győri színekben készülő Kammerer Zoltán és a Vasas fiatalja, Kulifai Tamás egyaránt a GSE kajakosa volt utánpótlás korában, a Göd Kupán is megforduló Pauman Dániel pedig váci illetőségű. Dani és Dávid, “Tomával” együtt a piros-kékek versenyzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványa.

„Minket nem lepett meg a csehek gyorsasága, toronymagasan nyerték a racicei világkupát és egyénileg is nagyon jó kajakosok ülnek a hajóban – mondta Pauman Dániel. Számunkra a meglepetést a portugál négyes jelentette, de nem szabad elfelejteni, hogy ők szélmentes pályán mentek és nagyon kihegyezték magukat a hazai versenyre, szerintem a világbajnokságon velük nem kell számolni majd. Mi jó pályát mentünk, talán az első 500-on lehettünk volna gyorsabbak, de nem akartuk ellőni a puskaport, mert szembeszél van, ilyenkor nagyon be tud kötni az ember a táv végére. Jól megindultunk az utolsó 200-on, volt még erő a hajóban bőven, talán ha egy kicsit előbb megkezdjük a finist, akkor a portugálok meglehettek volna. Kati néni azt mondta a döntő előtt, hogy versenyezzünk egy nagyot, de ne felejtsük el, hogy mi a világbajnokságra készülünk. Ennek szellemében folytatjuk a munkát” – idézzük az mkksz hírlevelét.

A nemzetek éremtáblázata (arany, ezüst, bronz):
Oroszország 5 1 1
Németország 4 5 4
Magyarország 3 3 5

(Fotó: Kovács Anikó/MOB – archív)