Dunakanyar-régiós edzőtábor Szigetszentmártonon, gödi kajakosokkal

Nyolc szakosztály versenyzőinek részvételével, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatásával került megrendezésre a Dunakanyar-régiós edzőtábor Szigetszentmártonban, május első hetében. A Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályát nyolc versenyző képviselte. Az edzéseket Frohner Ferenc, veresegyházi edző, illetve Sinkó László, a Gödi SE edzője irányította.

Sinkó László elmondta, hogy a gyerekek napi két-három edzésen vettek részt. „Lehetőség nyílt a technikai és taktikai elemek csiszolására, a sportolók közötti kapcsolatépítésre is. Emellett rengeteg játékkal – kártya, csocsó, foci –, illetve esténkét beszélgetésekkel teltek a napok. A tábor végén egy felmérő időre evezést szerveztünk 2, 15 és 20 kilométeren. Erre a megmérettetésre a táborlakókon kívül is érkeztek a szakosztályokból versenyzők, így taktikus versenyzésnek lehettünk tanúi. A gödi fiatalok jól teljesítettek az edzéseken, illetve az utolsó napi felmérésen is.  Kiemelkedett Sinkó András, aki magabiztosan megnyerte a 2 és a 15 kilométert is a korosztályában” – számolt be az edzőtáborról a gödiek edzője.

Sinkó László hozzátette: jó hangulatban teltek a napok, sok értékes tapasztalattal lettek gazdagabbak az ifjú sportolók.  „A tábor jó felkészülés volt a május végi maraton magyar bajnokságra. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatását és a Dunakanyar-régió képviselőinek a szervezést.”