Búcsú vagy mégsem?

A kajakosok viágában minden utánpótlás-csoport számára előbb vagy utóbb eljön az ideje a váltásnak vagy adott esetben a búcsúnak; az U18-as korosztályból való "kiöregedés", a továbbtanulás időszaka ez.

A csoporttalálkozót Sinkó László kezdeményezte, ahol a következőket emelte ki: " A váltás azért vált időszerűvé, mert már egy ideje tudva levő volt, hogy a KajakStart programból feljövő gyerekeket valakinek fogadnia kell majd. Már csak azért is, mert az egyesületi csoport rendszer is csak így válhat optimálissá vagyis, hogy ne működjenek egymás mellett azonos korosztályokat foglalkoztató csoportok.
Simi beszélt arról is, hogy mennyire jó volt látni egy újabb generációt felnőni, mind fizikai mind emberi értelemben is és látni azt, hogy a közel 8-10 éve elindult csoportból még a mai napig sokan a közösség tagjai. Kitért részben az eredményekre is, kiemelte: a csoport korábbi kajakosát: Lukács Istvánt, aki eljutott több korosztályos világversenyre is. A jelenlévők közül pedig Sinkó Pannát, aki ORV résztvevő volt, Báthory Dánielt, aki az őszi maraton válogatón való kijutásával méltóképpen köszönt el az ifjúsági korosztálytól. Nagy szomorúság, hogy az EB-t végül is nem sikerült megrendezni. Méltatta Korompai Lászlót és Zoboki Zoltánt is, akik tűz közelben voltak és csupán egy hellyel maradtak el a kvalifikációs helyektől. A csoport ifjúsági férfi kajakban a harmadik helyen zárt a pontversenyben, ami a tekintetben mindenképp nagy büszkeség, hogy a csoportot maradéktalanul Gödi SE-ben nevelkedett kajakosok alkották. Volt két egyes dobogósunk, több döntősünk, páros, négyes érmünk és váltó győzelmünk is. Megemlítette még Velky Donátot, aki a hosszú út során a legtöbb bajnoki címet szerezte.
Végül további sportsikereket és boldogságot kívánt a civil élethez is a gyerekeknek, majd átadta a szót Árkosi Gábornak, aki a következőket mondta: " Az elmúlt időszakban Simivel leültünk és megbeszéltük, hogy milyen forgatókönyvek jöhetnek szóba a csoport jövőjét tekintve a fent már vázolt helyzetet illetően. A kérdést az árnyalta, hogy a csoport tagjainak nagy része "nulladik" évfolyamos volt a középiskolájában, ami azt jelenti számukra, hogy az elkövetkezendő két évben továbbra is középiskolások lesznek, amivel elviekben még összeegyeztethető a kajakozás, ezért arra gondoltunk, hogy jó lenne számukra lehetőséget biztosítani a folytatásra.
Elhangzott továbbá Gábor részéről: hogy a csoport nem ismeretlen számára, hiszen az ő nagyjai kezdetben csak "részmunkaidőben" majd az idei évtől már szinte a fejlődésük érdekében, teljesen együtt készültek ezzel a csoporttal. Többször táboroztunk együtt vagy differenciáltunk az edzéseken a rövid és hosszú távra készülők között. Zárásként elmondta: hogy a megmaradt csoporttagoknak 3 területen szeretnének lehetőséget biztosítani:
1. A továbbra is versenyszinten kajakozni kívánóknak lehetőséget biztosítani a folytatásra.
2. A sportágtól lassan elköszönő sportolóknak lehetőség biztosítása az edzések által a szervezet lecsillapítására, pozitív élményekkel való töltekezésre az élet további területeire.
3. Menedzselési segítség más u23-mas és felnőtt csapatoknál történő folytatáshoz.

Végül a téli terveket beszélték át, aki a folytatás mellett dönt annak az őszi szünetben kezdődnek az alapozó edzések. A találkozón jelen volt Kammerer Zoltán, aki a felkészülés ideje alatt, ha itthon volt, többször csatlakozott a csoport edzéseihez, ami nagyon ösztönzően hatott fiataljainkra. Ezúttal is köszönjük neki és továbbra is várjuk őt szeretettel!