Bajnokok Vacsorája

A Gödi SE Kajak-Kenu szakosztályában a 2022-ben kiemelkedő sikereket elért versenyzőket díjazták december 9-én, az Ilka Csárdában. Az elmúlt két évben erre nem volt lehetőség, most viszont egy nagyszerű hangulatú eseményen köszöntötték a sportolókat, a hagyományoknak megfelelően.A kép eltávolítva.

Az eseményen megjelent a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Schmidt Gábor, a serdülő és ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya, Makrai Csaba, a szövetség női kenus szakágának vezetőedzője, Kovács Tamás, és Rasztotzky Anna, régiós menedzser is. Az egyesület részéről Pór Miklós szakosztályvezető köszöntötte a jelenlévőket, az egyesület edzőit és sportolóit is. Beszédében hangsúlyozta, hogy 2022-ben több pályázaton is sikerült jelentősebb forrásokat elnyerni, amik hozzájárultak azokhoz a fejlesztésekhez, amelyekkel a gyermekek biztonságos vízi kíséretében és szárazföldi szállításában tudtak előrelépni. Kiemelte, hogy a Csónakház felépítése a következő években továbbra is a legsürgetőbb feladat maradt.

Sinkó László az edzők részéről sportszakmai szempontok alapján értékelte az évet, kitért benne a régiónkat érintő eseményekre, az országban az utánpótlás szakosztályok között elfoglalt helyünkre és teljesítményünkre. Elmesélte, hogyan alakult ki a Bajnokok Vacsorájának a hagyománya (az adott évben magyar bajnok, válogatott és nemzetközi versenyeken szerepelt versenyzőket invitálják az összejövetelre), beszélt a régebbi gödi sikerekről, biztatva a mai fiatalokat, hogy ebből is inspirációt merítve, állítsanak fel célokat és küzdjenek az álmaikért.

Schmidt Gábor Úr beszédében kitért arra, hogy megtiszteltetés volt számára az eseményre való meghívás, hiszen egy olyan egyesülethez érkezett ünnepelni, amely már eddig is számos kiemelkedő sportolót adott a sportágnak, így a mai fiatalok is jó kezekben vannak, és mivel a Gödi SE folyamatosan bizonyítja, hogy a régióban és országos szinten is minőségi munka folyik a szakosztálynál, a jövőre nézve azt kívánja, hogy a jelenlévő fiatalok közül is minél többen élhessék át majd a válogatott mezben való versenyzés, és a sikerek elérésének különleges élményét! Egyben gratulált a bajnokoknak és edzőiknek, megemlítve, hogy ők is kellettek ahhoz, hogy Magyarország idén is megőrizze vezető helyét a világ kajak-kenu sportjában.

Pór Miklós szakosztályvezető minden jelenlévő sportolónak egy bajnoki trikót és egy 2023-es naptárt adott ajándékba. Ez a különleges naptár a 2022-es év során a versenyeken készült fotókból, emlékekből áll. A Gödi SE legjobb női versenyzője Sinkó Panna lett, aki a maratoni VB-n 5. helyen végzett (emellett 6 magyar bajnoki címet is szerzett az év során szabadidős és egyetemi kategóriában), a legjobb férfi versenyzőnek pedig Varga Zalánt választották, aki megnyerte K1 U14-ben a 10 km-es maratoni OB-t, majd a kölyök OB-n a vegyes K4-es 1000m-es bajnok csapat tagja volt. Mindketten kaptak még egy Tamás Rita, mint szerző által dedikált, Kolonics Györgyről szóló, „KOLÓ - Egy kenus legendája” c. könyvet is. A sikerek aktív részesei, az edzők is ajándékot kaptak, és köszönetet mondott a vezetőségnek is Pór Miklós.

A 2022-es év díjazottjai:
Sinkó Panna (Maraton Vb 5. helyezett)
Varga Zalán (serdülő válogatott, Magyar Bajnok)
Káplár Zille (serdülő válogatott, Magyar Bajnok)
Rózsa Julianna (regionális válogatott, Magyar Bajnok)
Kramer-Boga Emma (regionális válogatott)
Czirbus Máté (regionális válogatott, Magyar Bajnok)
Stampf Bence (regionális válogatott, Magyar Bajnok)
Vizsy Botond (Magyar Bajnok)
Nagy Nimród (Magyar Bajnok)
Kecskés Csaba (Magyar Bajnok)
Kovács Bozsidár (Magyar Bajnok)
Berencsi Boldizsár Magyar Bajnok)
Szabó Balázs (Magyar Bajnok)
Slezsák Tamás (Magyar Bajnok)
Vecseri Lajos (Masters Bajnok)