Az év legjobbjait ünnepelte a gödi kajakos szakosztály

A dunakanyari egyesületek között az országos ranglistán kizárólag az utánpótlás-eredmények figyelembevételével a legeredményesebbek között végzett a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya 2019-ben. Volt hát mit ünnepelni a hagyományos, évzáró Bajnokok vacsoráján. 

A gödi „Belgában” tartott évzárón részt vett a hazai szövetség képviseletében az olimpiai bajnok kajakos Dónusz Éva mellett Kovács Tamás szövetségi edző isaz esztendő ifjú bajnokai mellett az edzők és a szakosztályvezetés tagjai kaptak meghívást.

A Duna-parti műhely az utánpótlás-nevelés terén éri el sikereit. 2019-ben sikeresen folytatódott a KajakStart program, mely idén lett öt éves. A program 2014 szeptemberében indult azzal a céllal, hogy mozgáslehetőséget kínáljon azoknak a gyermekeknek, akik később szeretnének kajakozni, de még túl fiatalok hozzá, valamint azoknak, akik egyszerűen csak mozogni kívánnak. 

„Edzőink jól előkészített, terhelésre és eredményes versenyzésre alkalmas gyerekeket kapnak, noha a sport megszerettetése mellett az eredményesség másodlagos célkitűzésünk a programban. A KajakStart oktatói gárdájába Vadász Anita és Vass Péter mellé idén bekerült a maratoni szám felnőtt Európa-bajnoka, Váczai Enikő is. Büszkék vagyunk arra, hogy a Németh István vezette csoportból Berecz Bálint és Varró Csenge is bekerült a kölyök-válogatottba, ahová Mizser Diána két tanítványa, Szabó Vilmos és Maszárovits László is meghívást kapott. Az ifjúsági válogatottban Korompai László – neki Sinkó László a mestere – képviseli a gödi színeket. Az eredményeket tekintve fiú kajakban az ifjúságiak között az országos ranglistán hetedikként végeztünk, kizárólag saját nevelésű és fiatalabb ifikből álló csoportunkkal, váltóban bajnoki címet és több országos bajnoki döntős helyezést is jegyezve. A csoport felkészítését Sinkó László és Árkosi Gábor végzi. Az országos ranglistán kizárólag az utánpótlás-eredmények tekintetében a dunakanyari egyesületek között a legeredményesebbek között zártunk. Korosztályos bontásban a legkiemelkedőbb eredményt gyermek fiú kajak-kategóriában értünk el a bajnoki pontversenyben másodikként” – foglalta össze a 2019-es eredményeket Nagy Árpád szakosztályvezető.

A sportvezető azt is elmondta, a 2020 évi szakmai tervek közt a tehetségmenedzselés mellett szerepel az is, hogy az idősebb versenyzők a tanulmányaikat se hanyagolják el. „A taglétszám megtartása mellett, a feljebb lévő korosztályokban az eredményesség növelése és a nemzetközi szereplés párhuzamosan futó cél, mint ahogy a tervezett infrastrukturális fejlesztések, mint a csónakház idén ősszel megkezdett felújítása is kiemelt projekt lesz a tokiói olimpia esztendejében” – tette hozzá a szakosztályvezető.

(Fotó: sunnyphoto.hu)