Hamarosan elkészül a homokgát a GSE vízitelepénél

Komoly szervezéssel, lelkes összefogással sikerült felépíteni néhány nap alatt Alsógödön, a GSE vízitelepe és a mellette lévő Széchenyi csárda és a Duna közötti keskeny területen az árvíz ellen védelmet jelentő, homokzsákokból álló gátat.

Az építkezésnél kedden és szerdán is mintegy 60 ember dolgozott, köztük a sportoló gyerekek, szüleik, támogatók, a senior klub tagjai, sárkányhajósok, barátok, a közelben lakók és a közeli iskolák tanulói, a búzaszemes felsős diákok Papp Ferenc testnevelő kíséretében, illetve a Piarista szakiskolások. A koordinációt dr. Horváth László, az egyesület elnöke látta el.
A homok szállítását billenccsel ifj. Gusztos Gábor végezte, aki elmondása szerint több fuvarral, mintegy 170 köbméter homokot szállított le a csónakház környékére. Rengetegen segítettek a védekezésben, köztük vállalkozók, magánszemélyek. Aki nem a homokfalat építette, az “természetben” járult hozzá az önzetlen munkákhoz: a Don Papa pizzéria pizzát, sört, üdítőt kínált, Sipos Richárd szendvicseket adott, Kalmár Judit péksüteménnyel kedveskedett, az önkormányzat a Fujer családon keresztül ebédet biztosított.

A segítő kezek tulajdonosait hosszas lenne felsorolni; volt, ki napközben hosszasan, volt, ki este, munkája után néhány órára, de lement a kajakosokhoz, hogy segítsen. Páratlan példája volt mindez a gödi összefogásnak.

“Nagyjából 9 méterig áll a homokfal, közel 14 ezer zsákot használtunk föl, 170 köbméter homokkal. A tervek szerint csütörtök délre a munkák befejeződnek, azután ügyeletet tartunk. Még néhány támasztékot kell megerősítenünk, illetve a toalet környékét bebiztosítani. Vasárnapi tetőzésre készülünk” – foglalta össze Horváth László.
“A gyerekek is rengeteget segítettek, most számukra ez jelentette egy-két napig az edzést. Hajózási tilalom van, vízre menni nem tudunk. A hét végén várhatóan a nőtincsi tóra, vagy a Ráckevei Dunaágba visszük a hajókat, ott fogunk edzeni, vasárnap hosszú evezést tervezek. A kisebbeknek futóedzést tartunk, a GSE felsőgödi sporttelepére szervezzük a foglalkozást” – mondta Sinkó László edző.

További képek a szakosztály Fotó Portálján.