Hibaüzenet

Notice: Trying to access array offset on value of type null taxonomy_menu_trails_init() függvényben (/home/godikaja/domains/godikajak.hu/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module 102 sor).

Hagyomány - Újévi túra a Börzsönyben

2022. január 2-án került sorra a hagyományos Új Évi túrázás a Gödi SE kajak-kenu szakosztályánál, ahol idén is közel 100 résztvevő jelezte, hogy fontos számukra ez a közösség, és egy kis testmozgás is!

A túra kiinduló pontja Magyarkút volt, ahová vonattal utazott a csapat. Nagy meglepetés ért mindenkit, amikor a Vácon történt átszálláskor megláttuk, hogy a Magyarkút felé induló BZMOT motorvonat 1 kocsiból áll, amibe szinte elképzelhetetlennek tűnt ennyi embernek összezsúfolódni. Aztán mégis megoldódott a dolog, pedig még más utasok is voltak a vonaton, igaz, az ellenőr már meg sem próbálta a jegyeket ellenőrizni… J

Kellemes hőmérsékletben, de eléggé ködös, párás időben indult a túrázás Magyarkútról, a cél pedig Nógrád volt. Nagyságrendileg 8 km volt a tervezett táv (ami végül közel 10 km lett). Sajnos az enyhe időjárás következtében nagyon sáros volt a terület, így kiváltképpen kellett figyelni, mert a kövekkel, levelekkel borított felület a sárral együtt veszélyes kombinációt alkotott!

A sor elején Putyu és Simi tanítványai diktálták a tempót (bizonyos időközönként megálltak és bevárták az ifjabbakat), a Kajak Startos fiatalok (és sok szülő illetve a családok még kisebb gyerekei) a saját tempójukban közlekedtek. 5 edző is a csapattal tartott, Vadász Anita, Sinkó László (Simi), Németh István (Putyu), Árkosi Gábor és Vass Péter. A legifjabb gyermek egy 4,5 éves kislány volt, aki a túrázás végén még Nógrád várába is felment, ő (és akik az első vonatot nem érték el) közel 12 km-es távolságot tettek meg.

A csapat végül 2 részre szakadt, mert a tervezett 12:40-es Nógrádra érkezés csak az idősebb gyerekeknek sikerült (ők hazautaztak az érkező vonattal), az 1 órás várakozást pedig azzal tették hasznossá a többiek, hogy felmentek a Nógrádi várba. Így aztán tényleg kellemes fáradtsággal a lábakban végződött a túrázás, meglepetésre pedig a 13:40-kor érkező vonat 3 szerelvénnyel futott be, így már kényelmes volt a hazafelé vezető út.