A GSE vízitelepén járt a huzellás bringatábor

A Huzella iskola diáksportköre által szervezett nyári kerékpáros tábor résztvevői kedden ellátogattak a GSE vízitelepére.

A gyerekek Sinkó László edző irányítása mellett, tapasztalt versenyzők segítségével, kenuoktatásban, gyakorlati foglalkozásban részesültek.

Akik nem kívántak hajóba ülni, azok a kajakosok konditermét is kipróbálhatták – természetesen testnevelőjük, Tar Bertalan felügyelete mellett.

A huzellás kerékpártábor több mint egy évtizedes hagyományokra tekint vissza, egyik célja, a helyi sportágak, edzéslehetőségek megismertetése, melyben a Gödi SE szakosztályai élen járnak.

“Már vagy 12 éve szervezzük nyaranta a kerékpáros sporttábort, minden évben kétszer egy hetet. Az idei nyáron a két hét alatt 52 gyermek járt nálunk. Az egész napos foglalkozások során, kerékpárunkkal a Huzella Tornacsarnoktól minden nap más helyszínre látogatunk, így jutottunk el a GSE kajakosaihoz is, Simiék vendégeként” – mondta a táborvezető, Tar Bertalan.

“Minden turnusban le szoktak jönni a GSE Kajak-kenu Szakosztályához a gyerekek evezni, ahogy ezt idén is tették. Hosszú távon kialakult, remek kapcsolat működik az iskola, a táborvezetők és a szakosztályunk között” – tette hozzá Sinkó László, a GSE kajakosainak edzője.

A kenusokat Simi-edző kísérte motorcsónakkal, illetve a nagy csoport versenyzői segítettek a kormányzásban. A kenuzás után a sportház emeleti konditermében tartott előadáson vettek részt a gyermekek, ahol a vízi közlekedés alapszabályaival ismerkedhettek meg.