Gödi sikerek a Vízitúra Kupa bajai és csörötnöki fordulóin

A hagyományos, évtizedes múltra visszatekintő Vízitúra Kupa fordulóin a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya is rendszeresen képviselteti magát. Vona Csaba alkalomról-alkalomra résztvevője a versenyeknek, az utóbbi két fordulóról ő számolt be.

„Május 27-én rendezték a XVI. Vízitúra Kupa 2. fordulóját Baján. A rajt így zajlott: álltunk a parton, kezünkben a lapát, a hajó a szárazföldön. Rajt szóra odafutottunk a hajóhoz, majd vízre tettük. A Petőfi-sziget megkerülése után kimentünk a Nagy-Dunára, nyolc kőgáton átkeltünk, majd irány vissza a célhoz. Páros versenykajakban indultam, K-2-ben, a párom a Gödi SE versenyzője, Néder Ádám volt. Nagy küzdelem árán sikerült a második helyen végeznünk a 21 km-es távon.”

„Június 10-én, délután indult a Vízitúra Kupa 3. fordulója, amit a Rábán rendeztek meg. Itt is versenykajak-párosban indultam, Hám Zoltánnal. Vele az előző, bajai versenyen találkoztam, ő  akkor K-1-ben versenyzett. A futam után ismerkedtünk meg, sokat beszélgettünk. Zoli szerb versenyző, 2014-ben országos bajnok lett 200 m-en és 500 méteren. Európa-bajnokságon, Romániában, 500 méteren az ötödik helyen végzett. Így lettünk nemzetközi csapat. A versenytáv 24 km volt, Csörötnökről indultunk és Csákánydoroszlóra érkeztünk. A versenyen egyesével indítottak bennünket, és aki a legrövidebb idő alatt teljesítette a távot, az lett az első. Mi Zolival 1 óra 52 perc alatt végeztünk, a leggyorsabban, így mi nyertük ezt a viadalt. Remélem, Zolival sok versenyen részt vehetünk még.”

Az utóbbi versenyen indult még a GSE szakosztályvezetője, Nagy Árpád is. „A Rábán rendezett versenyeken a vízállás miatt sokszor van karistolás és fennakadás. Ezek az izgalmas kis dolgok meglehetősen hajóamortizáló tényezők. Ezért ezen a viadalon nem a jól megszokott karbon hajómban indultam, hanem egy másikban, két kategóriával lassabban, egy eszkimó túrakajakban. A negyedik helyet szereztem meg a 24 kilométeres távon, elég jó idővel, 2 óra 11 perccel.  Az idő gyönyörű volt, a víz pedig izgalmas, mint mindig” – értékelt a sportvezető.