Gödi sikerek a duatlon diákolimpia országos döntőjében

Október harmadik hétvégéjén rendezték meg Marcaliban a duatlon diákolimpia országos döntőjét, ahol több gödi, illetve volt gödi kajakos is részt vett iskolájuk, a Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnázium színeiben. A táv 4000 méter futás, 10 km kerékpározás volt.

Maraton Európa-bajnok kajakosunk, Lukács István - aki csapatban és egyéniben is a dobogó tetejére állhatott - értékelte a megmérettetést. "Október 21-én vettünk részt az országos duatlon diákolimpián. Felkészítőnk, ahogy az előző években is, Nagy Péter tanár úr volt, akivel a versenyt megelőzően rendszeresen edzettünk. Már előző este ráhangolódtunk a versenyre, mivel a verseny szervezői közeli szálláslehetőséget kínáltak. Az eredményeken nem lepődtünk meg, tudtuk az edzések alapján, hogy elég jó időket megyünk. Persze biztosak nem voltunk a helyezésekben, ezt nem lehet felmérni egy ilyen sport esetében. Természetesen nagyon jól esett dobogóra állni, de az egész verseny jó hangulatban telt el."

Sinkó László edző a következőket hangsúlyozta ki a verseny kapcsán. "Fiataljaink remekül helytálltak. Mindenkinek nagy élmény volt, hogy más sportágban is megmutathatták a felkészültségüket. Ez jelentős visszajelzés volt a szakosztályunkban folyó munkára, hiszen nálunk a kajak-kenu sportágban a futás és kerékpározás inkább alapozásként, kiegészítésként szerepel, és így is komoly sikereket értek el versenyzőink. Ezúton is köszönjük Nagy Péter tanár úrnak, a Boronkay iskola testnevelőjének a lelkes felkészítést és szervezést!"

A versenyről bővebben itt olvashat.

Eredmények:

VI. korcsoport, fiúcsapat: 1. hely
Lukács István, Gecse Márton, Bíró Zsombor, Pattantyus Márk összeállításban (3 perc 31 másodperccel előzték meg összesítésben a 2. helyezett csapatot.)
Egyéniben: 
1. hely Lukács István 
2. hely Gecse Márton (volt kajakosunk) 
11. hely Bíró Zsombor 
20. hely Pattantyus Márk (volt kajakosunk) 
23. hely Luczó Bence (volt kajakosunk) 
  
V. korcsoport, fiúcsapat: 2. hely 
Bezzeg László, Matyus János, Szegvári Benedek, Báthory Dániel összeállításban (2 perc 14 másodperces hátránnyal végeztek az első helyezett csapat mögött).
Egyéniben:
10. hely Matyus János
28. hely Báthory Dániel  

V. korcsoport, lánycsapat: 1. hely
Horányi Dóra, Illés Panna, Sinkó Panna összeállításban (5 perc 17 másodperccel előzték meg a 2. helyezett csapatot).
Egyéniben: 
9. hely Sinkó Panna