A gödi Európa-bajnok is vastapsot kapott az Év sportolója gálán

A Nemzeti Színházban rendezték az M4 Sport - Az év sportolója 2016 díjátadó gálát, melyen amellett, hogy a hazai sportújságírók szavazatai alapján legjobbnak ítélt sportolók és edzők elismerést kaptak, 2016 utánpótláskorú világ- és Európa-bajnokai is színpadra léphettek, köztük Lukács István, a Gödi SE maratoni Európa-bajnok kajakozója. Neki is szólt a taps...

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által kiírt szavazást követő 59. Év sportolója díjátadó ünnepség egyik meglepetése volt, amikor a Kovalsky meg a Vega zenekar produkciója közben megemelkedett a színpad hátsó traktusa, melyen több mint hetven ifjúsági és serdülőkorú sportoló integetett a magyar trikolor alatt a nézők felé, akik vastapssal köszöntötték a jelen korosztályos legjobbjait, a jövő felnőtt bajnokait (Lukács István piros felsőben a képen a hátsó sorban balról a 13.). A 2016-os díjazottak, a felnőtt „bajnokok bajnokai” - köztük Hosszú Katinka és Szilágyi Áron -, a hazai sportvezetés prominensei és a magyar sportsajtó képviselői így tiszteletüket fejezhették ki a következő generációnak, melyből néhány esztendő múlva újabb „Év sportolóit” ünnepelhetünk.

„Habár mi többnyire a színfalak mögött mozogtunk, nagyon jól éreztük magunkat egymás társaságában, egész nap. A próbák között egy váróteremben gyűltünk össze, ahol sokat beszélgettünk és nevettünk a régen látott versenytársakkal. A fellépés előtt Sörös Detti, a szervezőnk, elvitte a csapatot a vendégek fogadására, ahol mindenki kérhetett autogramot és szelfizhetett kedvenc sztársportolójával. A szereplésünk ugyan rövid volt, mégis úgy gondolom, mindenki élvezte közülünk, főleg, hogy a Kowalsky meg a Vega nevű híres zenekarral állhattunk egy színpadon. Érdekes volt a kulisszák mögött járni, láttam és tanultam új dolgokat, nagyon jól éreztem magam” – avatott be Lukács István, majd elárulta azt is, a zenekarral készült közös fotójuk, aláírást pedig Hosszú Katinka és Cseh László úszótól, valamint Medveczky Erika és Dónusz Éva kajakostól is kapott.

Lukács István, a Gödi SE kajakosa a győri Obert Ákossal a spanyolországi kajak-kenu maraton Európa-bajnokságon az ifjúságiak K-2-es mezőnyében lett Európa-bajnok 2016-ban.

(Fotó: MOB/Szalmás Péter)