Egykori versenyzőnk, Havas Balázs, rangos elismerést kapott

A Sportiskolák Országos Szövetségének csütörtöki gáláján a 2012-ben legjobban teljesítő sportiskolákat, sportiskolásokat és edzőiket díjazták a Magyar Sport Házában rendezett ünnepség keretében.

Az egyéni díjazottak közt szerepelt Havas Balázs kajakos, a váci Madách Imre Gimnázium tanulója, a Váci Vasutas SE, egyben Csernák Károly tanítványa. Balázs korábban a Gödi SE színeiben versenyzett, Sinkó László és Makrai Csaba tanítványaként, az ifjúságiak mezőnyében, több kiváló eredménye mellett, 2011-ben maraton világbajnokságon 3., Európa-bajnokságon 2. helyezést ért el, emellett magyar bajnoki címet szerzett. Havas számára az díjat többek közt Weisz Róbert, a Magyar Kajak-kenu Szövetség szakmai igazgatója adta át.

A sportiskolák történetében negyedik esztendeje hagyomány, hogy tavasszal sor kerül a legjobban teljesítők díjazására. Az országos lefedettségű Sportiskolai program, a különböző sportágakban, összesen több mint 25 ezer fiatalt érint. A Magyar Olimpiai Bizottság keretein belül működő programon keresztül Egyesületi jellegű és Köznevelési típusú sportiskolák részesülnek állami támogatásban. Míg előbbi a sportra összpontosít, utóbbi – ide tartoznak az általános- és középiskolák – a tanulmányi oktatásnak is teret biztosít, ilyen a váci Madách is. Egyesületiből 20, míg köznevelésiből 100 sportiskola működik országszerte.

A díjátadón részt vett többek közt Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, világbajnok öttusázó, miniszterelnöki tanácsadó, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Lehmann László, a MOB Sportiskolai programjának vezetője, dr. Ábrahám Attila olimpiai bajnok kajakos, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára és Kovács Géza, a SIOSZ elnöke.

(Fotó: Kovács Anikó/MOB)