Újra gödi színekben az Európa-bajnok Váczai Enikő

"Most már hivatalos: a kétszeres maratoni Európa-bajnok Váczai Enikő hat év kitérő után 'hazajött', visszatért abba a klubba, ahonnan 2002-ben indult a karrierje, a Gödi SE-be. Egy kiváló versenyző, egy példakép jött vissza hozzánk!" - tájékoztatott korábbi-jelenlegi edzője, Sinkó László.

S, hogyan fogadta edzője a visszatérést? Enikő erre azt mondta, szerinte "Simi" is legalább annyira örült neki, mint ő maga. "Fordított esetben nekem egy jó visszajelzés lenne, hogy a volt fiatal versenyzőm felnőtt korára visszatér."

"A Gödi SE-ben számomra adott minden: remek edző, jó csapat, megfelelő körülmények, egyszóval minden, amire szükségem van a felkészülésemhez. Egyedül talán egy fedett uszoda hiányzik. A KSI-vel Csepelre jártunk edzeni nyáron, napi három órákat utaztam, nem volt biztosítva szálláslehetőség, ezáltal a teljesítményem is romlott. A KSI-ben a volt edzőmmel nem volt meg a közös hang. Ezért döntöttem a klubváltás mellett. Nem könnyű egy maratonistának klubot találni, a gödiek viszont örömmel visszafogadtak. Úgy érzem, hogy mindenki örült a visszatérésemnek, és azt gondolom, hogy nagyon jó csapat, illetve közösség alakult ki a Gödi SE-ben. Nagyon örülök, hogy ennek a tagja lehetek, mert szerintem a jövőben kölcsönösen tudjuk egymást támogatni" - fejtette ki annak okát, miért igazolt vissza a budapesti egyesületből Gödre.

Enikő a terveiről is beszélt. "Az idei évem nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Ilyenkor sokan megtörnek, feladják az álmaikat, de én nem, sőt ez még jobban arra ösztönöz, hogy a hibákból tanulva felkészüljek a következő évre. Elsősorban a nemzetközi maratoni versenyeken szeretnék jól teljesíteni, ez a fő célom, de síkvízen a hosszabb távok is szerepelnek a terveim között."

Váczai Enikő a kajakozás mellett felsőfokú tanulmányokat is folytat, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar rekreáció-szervező szakának hallgatója.

Enikő már korábban is aktívan részt vett a szakosztályi életben, a nagy terheléssel járó edzések mellett is kivette részét a sportház körüli munkákban. Az utánpótláskorú versenyzők előtt sportteljesítményével, közösségi hozzáállásával és munkájával egy igazi példakép megformálója...

Klubjai:

  • 2002 júliusában kezdett el kajakozni a Gödi SE-ben Sinkó Lászlónál
  • 2009 szeptemberében igazolt a KSI SE-be
  • 2015 szeptemberében lett újra a Gödi SE kajakosa

Legjobb eredményei:

  • maraton világbajnokság K-1 U23 (22 km) 5. hely és K-2 felnőtt (26 km) 5. hely (Oklahoma City, 2014. szeptember 26- 28.)
  • maraton világbajnokság, K-1 ifjúsági (17,2 km) 3. hely (Porto, 2009. szeptember 24-27.)
  • maraton világbajnokság, K-1 ifjúsági (17,2 km) 3. hely (Banyoles, 2010. szeptember 24-27.)
  • síkvízi Európa-bajnokság, K-4 ifjúsági, (500 m) 2. hely (Zágráb, 2011. július 5-8.) 
  • maraton Európa-bajnokság K-1 U23 (22 km) 1. hely és K-2 felnőtt (26 km) 1. hely (Piestany, 2014. június 13-15.)