Új busszal gyarapodott a GSE kajakos szakosztálya

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség jóvoltából egy vadonatúj Ford Transit Custom mikrobusszal gyarapodott a Gödi SE kajakos szakosztálya. A kilenc személyes gépjárművet tartós használatra helyezte ki a sportág hazai szervezete.

"Többször egyeztettünk a hazai szövetség képviselőivel, köztük Schmidt Gábor elnök úrral, és ezúton is szeretném kifejezni köszönetünket, amiért a szakmai munkánkat ezzel is elismerték. Az előző gépjárművünk állaga az elmúlt időszakban erősen megromlott, sokszor gondot jelentett a gyerekek utaztatása, a kajakok szállítása. Erre már nem lesz gondunk, hiszen egy nagy teljesítményű, minden igényt kielégítő, korszerű Fordot kaptunk használatra. Megtisztelő, hogy azon szakosztályok között vagyunk, akiket mikrobusszal támogat a szövetség. Köszönjük!" - fogalmazott Nagy Árpád szakosztályvezető.

"Tizenhét esztendős volt az előző Transitunk, becsülettel kiszolgált bennünket, de már nem tudta azt a feladatot ellátni, amit egy szakosztályi busznak kellene. Amit most kaptunk tartós használatra, 170 lóerős, ha tele van sportolókkal, csomagokkal, sportfelszerelésekkel, akkor is 'szépen' elbírja a vontát. Van tetőcsomagtartója, vonóhorga és az ülések mögött megfelelő méretű rakodótere. Egy ilyen buszt önerőből nem tudtunk volna megvásárolni, óriási segítség egy olyan műhelynek, mint a gödi szakosztály. Lesz egy megbízható kisbuszunk, amivel el tudunk utazni a versenyekre, edzőtáborokba, a téli, hajnali úszásokra, a csapatépítő eseményekre, na és lesz mivel hajót szállítanunk. A mintegy 130 fős szakosztály sportolóinak mozgatásához és a magas szintű eredmények fenntartásához hatalmas segítséget jelent, köszönjük!" - tette hozzá  Sinkó László edző.

A szakosztály új buszának első útja Dunavarsányba vezetett, ahol az ifjúsági válogatottak edzőtáboroznak, köztük a korosztályos maratoni Európa-bajnok, Lukács István.