Török László váltja Dalnoki Tibort az alapítvány élén

Török László váltja a Dunai Vízisport Alapítvány elnöki tisztében Dalnoki Tibort, aki közel egy évtizedig látta el a szervezet vezetői feladatait. Ezen időszak alatt pénzügyileg stabil lábakon állt a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya, a helyi vízisport terén pedig számos program kínálkozott a gödi lakosságnak.

A kajakos szakosztályhoz szülőként is kötődő Török László a jövőben az értékeket megtartva, az alapokat továbbépítve, új lehetőségek bevonásával kívánja az alapítványt a gödi kajak-kenusport és a vízi szabadidősport szolgálatába állítani.

„Két gyermekem is a szakosztály sportolója volt, szép 6-7 évet töltöttem szülőként a kajakosoknál. Ez a fajta kötődés megszűnt, de a 2015-ös létesítménybővítést, és a szakosztály MAFC-os kiválás utáni megerősödését mindenképp segíteni szerettem volna. Vállalkozóként nap, mint nap döntéseket kell hoznom, ezt és a menedzseri hozzáállást tudtam az alapítvány esetében is az ügyek zökkenőmentes megoldására fordítani. Átláttam, hol kell segíteni, az alapítvány dolgait felfuttatni. Jó kapcsolat kialakítására törekedtem a civil szervezetekkel, a várossal és természetesen a Gödi Sport Egyesülettel is. Büszke vagyok a jól működő programokra, a KajakStartra, a KajakKaland-táborra, a Göd Kupákra, a Szülői napokra, Felnőtt kurzusokra. Azonban a közel tíz év alatt kicsit megfáradtam, és úgy gondolom, egy új szemlélet, új látásmód talán újabb lendületet adhat a szakosztálynak és a gödi vízi szabadidősportnak, tömegsportnak. Úgy érzem, az utódom megfelelő választás volt, és olyan lendülettel viszi tovább az alapítvány ügyeit, hogy az legalább olyan támasza lesz a jövőben a gödi vízisport-életnek, mint az elmúlt évtizedben volt” – fogalmazott Dalnoki Tibor, aki – mint mondja – nem felejti el a szoros, konstruktív együttműködést Barazutti László korábbi és Nagy Árpád jelenlegi szakosztályvezetőnek.

A 41 esztendős Török László három gyermek édesapja, Barnabás fián keresztül ötödik esztendeje kötődik a gödi kajaksporthoz. 2003-óta laknak Felsőgödön, gyermekei a Búzaszem Iskolában tanulnak.

A közgazdász végzettségű Török László előbb a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, majd a Közép-európai Egyetem üzleti iskoláján (CEU Business School) szerzett MBA-diplomát. Pénzügyi és kontrolling pályán dolgozik 17 éve; jelenleg az orosz és török piac import transzferárazásával foglalkozik az egyik piacvezető autógyártónál, a Fordnál. Pénzügyi és közgazdasági tapasztalatait a gödi vízisport terén is szeretné kamatoztatni.

„A gödi kajakos szakosztály egyik vezetőségi tagjának, Horváth Szilárdnak említettem tavaly nyáron, miután befejeztem a CEU-n a tanulmányaimat, hogy szeretnék valamit a felszabadult időmmel kezdeni és a kajakos közösségért tenni. Nem telt el sok idő, és szólt, hogy Dalnoki Tibor átadná a stafétát és rám gondoltak. Egyből igent mondtam, mert látva a szakosztály eredményeit, biztos voltam benne, hogy az itt eltöltött idő és munka, a különböző korcsoportokban edző gyerekek sportra való nevelésén keresztül egy olyan befektetés, ami mindannyiunk javát szolgálja. Szeretem látni, ahogy a gyerekek fejlődnek, és megtanulnak küzdeni. Ezen keresztül megértik azt is, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét. A Tibor utáni űrt természetesen nagyon nehéz lesz betölteni, de bízom a sikerben, amit türelemmel, munkával és odafigyeléssel folytatni lehet. Szeretném ebben az évben megismerni az alapítvány kapcsolódási pontjait, folytatni kell a már elkezdett ötleteket: a KajakStart programot, a KajakKaland-tábort, az iskolai kenuztatást, céges kenuztatást, valamint a támogatói háttér kibővítését, megszilárdítását. Ezen az alapon pedig tovább kell fejleszteni a szakosztály tevékenységét. A tagdíjatfizető létszám kiterjesztése és az ebből építkező tehetséggondozás az én vízióm” – foglalta össze az alapítvány új elnöke. 

„Köszönöm az eddigi bizalmat, az együttműködést, és mindemellett Török Lacinak azt, hogy továbbviszi az alapítvány ügyeit” – tette hozzá a leköszönő elnök.

A Dunai Vízisport Alapítványt 1999-ben 3 alapító tag - Simon Tamás, Hamar János és a 2013-ban elhunyt Czapkó Miklós – hívta életre. 

Az alapítványról bővebben honlapunkon ide kattintva olvashat.