Nyárköszöntő kenuztatás

A Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályánál még június elején is folytatódott a hagyományos, térítésmentes iskolai kenuoktatás. Az utolsó tanítási napokban 3 osztály is járt a vízitelepen a Huzella Tivadar Általános Iskolából, hogy ráhangolódjanak a szünidőre.
 
A foglalkozásokat Sinkó László edző tartotta, négy önkéntes segítő kormányossal, akik szakszerűen nyújtottak segítséget.
 
"A sort hétfőn a legkisebbek nyitották, Annamari néni érkezett hozzánk az 1.b osztállyal reggel kilenc órára. A mentőmellények és lapátok kiosztása után rövid elméleti oktatást adtunk a kenuzásról, majd három nagy kenut megtöltve, motoros kísérettel indult el az osztály. A magasabb vízállásnak köszönhetően a Homoksziget belső ágába is be lehetett menni, ahol a gyerekek feleveztek a gátig, onnan visszajőve egy hasonló táv következett a nagyobb dunai ágban is. Ezek után visszatértek a csónakházunkhoz, ahol "melegváltásban" érkezett a következő osztály, a 3.b Marika nénivel és Margit nénivel. A gyerekek programja hasonlóan alakult: ismerkedés az evezési technikával, a biztonsági szabályokkal, majd evezés a Dunán.
 
Az utolsó tanítási napon Mór Róbert tanár úr jött a vízitelepre a 6.a osztályával. A gyerekek két kenut töltöttek meg, és megkerülték a Homokszigetet is. Nem maradt el a versengés sem a hajók között, melyből az egyiket az osztályfőnök kormányozta."
 
Sinkó László hozzáfűzte még: "Mindegyik csoporttal beszéltünk Göd természeti értékeiről, a Homoksziget, mint a Duna-Ipoly Nemzeti Park részéről és fontosságáról, megóvásáról. A kenuzás során a gyerekek nagyon ügyesek és lelkesek voltak, reméljük minél többükkel találkozunk majd a sportegyesületben vagy a Dunán."