Maraton világbajnokok jártak nálunk

Szeptember 21-én ismét remek program várta a Gödi SE ifjú kajakosait az alsógödi sportháznál. A Győrben megrendezett maraton világbajnokságon sikeresen szerepelt sportolók közül három világbajnok jött el, hogy élménybeszámolót tartson a fiataloknak és „élesben” is tanítgassa őket.

A világbajnok vendégek a program első részében a sportház közelmúltban kibővített tetőterében beszélgettek a gödi kajakosokkal. 

Elsőként Boros Adrián, a K2-es felnőtt világbajnok hajó vezérevezőse mesélt sportpályafutásáról, arról, hogy miért választotta a maratoni kajakozást. Szóba kerültek a sikerei, majd kérdésekre válaszolva beszélt a táplálkozás fontosságáról, a taktika szerepéről, illetve arról, hogy kezdő kajakosként sem ő, sem a környezete nem gondolta volna, hogy világbajnok lehet belőle.

Másodikként a váci Petró Ádám következett, aki elmondta, hogy több sportágat is kipróbált (úszás, kenuzás), míg végül a kajakozásnál kötött ki. Az elején nem is vette komolyan az edzéseket, míg egy csipkelődő megjegyzés után nagyon keményen kezdett el dolgozni. Elmesélte, hogy mindent nagyon pontosan megcsinált, amit az edzője kért, s bizony néha még többet is. Úgy véli, hogy ez a rengeteg munka az alapja a sikereinek.

Solyóm Dóra sok fiatal számára ismerős volt, hiszen a Gödi SE szakosztályában is kajakozott. A még ifjúsági korú világbajnok neve megtalálható a sportház falán lévő márványtáblán, mely a GSE-hez kötődő nemzetközi bajnokokat sorolja fel. Dóri is mesélt a kajakos sportpályafutásáról, motivációjáról, illetve további terveiről. Azt is elmondta, hogy a tanulás és a sport összeegyeztethető, csak jól kell beosztani az embernek az idejét.

Ezek után a gyerekek ajándékokat adtak át a világbajnok kajakosoknak, majd egy alapos bemelegítés után vízre szállt a több mint nyolcvan gyerek. A cél a Homok sziget volt, ahol a gödi kajakosok a legszakavatottabb sportolóktól leshették el a maratoni kajakozás egyik fontos elemét- a ki és beszállást. A bemutatót nagy taps kísérte. Ezután egy közös „öröm-evezés” következett a bajnokokkal, akik a páros hajóinkba beszállva egy-egy szerencsés gödi kajakossal eveztek egy kört.

Mindenki nagyon örült a három fiatal világbajnoknak, akik őszintén és lelkesen beszéltek a pályafutásuk alakulásáról, küzdelmeikről és sikereikről. Közvetlenségük magával ragadó volt, köszönjük, hogy velünk töltötték ezt a remek őszi délutánt! 

Képek a Fotó Portálon.