Kétszáz éremmel igen sikeres esztendőt zártak a gödi kajakosok

A sporteredmények szempontjából is sikeres esztendőt zárt 2015-ben a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya; "Is” – hiszen a bajnoki eredmények, az érmek és a válogatottak száma mellett bővült az utánpótlás-nevelő műhely létszáma és a sportház mérete is. A Duna-parti közösség karácsony alkalmából ismét együtt ünnepelt, közösen értékelte az esztendőt.

Volt mit ünnepelni…

A versenyzői létszámok tekintetében a szövetség 101 egyesületet számláló rangsorában a gödiek – kizárólag utánpótlás-korosztályú versenyzőkkel – a 15. helyet foglalják el. A 85 klubot rangsorba állító bajnoki tabellán 19. a gödi szakosztály. A gyermek és kölyök korcsoportokban a valaha volt legjobb eredményt érte el a GSE: a gyermek fiú kajakosok másodikak, a kölyök fiúk harmadikok a listán, az I-VI. korcsoportos összesítésben szintén a harmadik helyen zárt a csapat. A serdülők csendesen, évről évre lépkednek előre, az ifik épphogy beköszöntek. Összesen hat versenyzőt ad a GSE a korosztályos válogatottak számára.

A gödi szakosztály jelentőset lépett előre infrastruktúra-fejlesztés terén is. Állami támogatással, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség kiemelt sportágfejlesztési programjában megvalósuló fejlesztésekre szánt források felhasználásával bővült nyáron az alsógödi vízitelepen működő sportház. Az átadóünnepségen Baráth Etele MKKSZ-elnök és Schmitt Gábor főtitkár is részt vett. A 33 milliós létesítmény-fejlesztést követően a GSE kajakosai és vendégeik jobb és szebb környezetben, nagyobb területen fejthetik ki szabadidős és versenysport-tevékenységüket.

Eredményes évet zárt az egyesztendős KajakStart program, mely elsősorban azoknak az első-második osztályos kisgyermekeknek ad sportolási lehetőséget, akik érdeklődnek a kajak-kenu iránt, de még méretüknél fogva fiatalok hozzá. Az országban elsőként indított kajakos előnevelő programban az első év után két csoportban már 40 gyermek sportol.

A korábbi esztendők sikerei után 2015 nyarán is meghirdette a szakosztály a KajakKaland tábort, melyben több mint hetvenen ismerkedtek meg a vízi élettel.

Volt hát mit ünnepelni karácsony alkalmából, a hagyományos, „batyusbállal” összekötött eseménynek a Búzaszem iskola aulája adott otthont. Az ünnepség hangulatát csak fokozta, amikor betlehemezők érkeztek az amúgy is hagyományőrző közösséghez, melynek ifjú tagjai karácsonyt megelőzően évről-évre pásztorjátékkal lepik meg a családokat.

Az ünnepségen részt vett a hatodik olimpiájára készülő háromszoros ötkarikás bajnok Kammerer Zoltán és az olimpiai ezüstérmes Kulifai Tamás is.

Nagy Árpád szakosztályvezető azt hangsúlyozta, hogy milyen jó dolog a gödi Duna-part mellett evezni, illetve egy ilyen összetartó csapat tagjának lenni. Beszédében köszönetet mondott a Dunai Vízisport Alapítványnak, illetve annak elnökének, Dalnoki Tibornak is.

Sinkó László szakmailag foglalta össze a 2015-ös évet. Kifejtette, hogy a szakosztály tagjai a kajakos illetve egyéb sportversenyeken 75 arany-, 81 ezüst- és 44 bronz-, összesen 200 érmet nyertek. A GSE edzője elmondta, hogy 2015-ben mind a négy dunakanyari régiós versenyt – Verőce-, Dunakanyar-, Szob-, illetve Göd Kupa –megnyerte a szakosztály, és a korábban gödi színekben versenyző sportolók a nemzetközi porondon is megállták a helyüket. A szakember azt is kiemelte, hogy a négy edző – önmagán kívül Mizser Diána, Árkosi Gábor és Németh István – is képezte magát.  Értékelésében arról is beszélt, hogy jövőre ifi-korba lépő versenyzői között van, aki már nemzetközi viadalon is letette névjegyét. Hangsúlyozta, hogy a legkisebbektől egészen az ifi korosztályig sikerült bajnoki pontokat szerezni. Sinkó László elismeréssel jutalmazta legjobbjait.

Vadász Anita a KajakStartosok értékelésekor azt hangsúlyozta, hogy a gyermekek nagyon szorgalmasan dolgoznak; a futó- és úszóversenyeken is szép eredményeket hoznak a legkisebb gödi csapattagok. A fiataloknak Vas Péter és Németh István edző is gratulált.

Árkosi Gábor értékelése folytatta a sort egy látványos gödi Star Wars-adaptációval, ami ötvözte a nagy sikerű film zenéjét, szereplőit, illetve a gödi ifjú kajakosokat és edzőiket. Utána a csoport kiemelkedő sportolóit díjazta, volt akit szorgalma, segítőkészsége, eredményei alapján emelt ki.

Az évértékelést Mizser Diána zárta. Az edzőnő kihangsúlyozta a gyermekek szorgalmát és kitartását; díjazta a csapat válogatottjait és a további eredményes sportolóit.

Az ünnepséget Csányi Kelemen dudaszólója zárta.

Fotók a Facebook-oldalunkon találhatók.