A KajakStartosok úszásban és futásban is versenyben vannak

A GSE legifjabb - egyelőre - kajakosjelöltjeinek létrehozott KajakStart-programban résztvevő apróságok már most kóstolgatják a versenyzés ízét - igaz, nem hajóban, hanem a kajakozást igen jól megalapozó másik két sportágban: futásban és úszásban. Néhány nappal ezelőtt a kisiskolások egy váci futó- és egy budapesti úszóversenyen vettek részt.

A két csoport - alsó- és felsőgödi - legjobb úszói a Budapesti Honvéd SE uszodájában a Mikulás Kupa alkalmával csobbanhattak vízbe. A versenyen 8 egyesület fiataljai vettek részt. A mieinknek előbb hátúszás, majd gyorsúszás szerepelt a programban. A 2007-es születésű lányok között gyorsúszásban Polónyi Liliána 2. helyezést ért el.

"A két csoportból összesen 7 fiút és 1 lányt neveztünk a versenyre. A 2007-es születésűeknek 25 métert kellett teljesíteniük, míg a 2006-ban és 2005-ben születettek távja 50 méter volt. Minden évfolyamban több futamot rendeztek, az időeredmények alapján alakult ki a végleges sorrend. A gödi gyerekek közül többen is másodikként értek célba saját futamukban. Ennek nagyon örültem. Liliána futama nagyon erős volt, ő a második helyen végzett, és ez az eredmény az összesítést követően is ezüstérmet jelentett. Gratulálok minden résztvevőnek. Köszönjük a rendező egyesületnek a meghívást és a szülők segítségét a gyerekek szállításában" - értékelt Németh István.

A váci Mikulás-futáson KajakStartosaink közül tizennyolcan teljesítették a 2 kilométeres távot, maguk mögé utasítva a mezőny harmadát. Ebben a versenyszámban a szervezők csak két kategóriát értékeltek, a női és férfi dobogósokat hirdették ki, ezért edzőink úgy döntöttek, hogy a versenyen induló sportolók között "háziversenyt" rendeznek.

"A KajakStart-programban résztvevő gyerekeknek igyekszünk minden olyan lehetőséget felkutatni, amelyben megmérethetik tudásukat, felkészültségüket. A Mikulás-futáson sportolóink remekül helytálltak a többszáz induló között. A csoport többsége a középmezőnyben végzett, ami nagyon szép eredmény 6-9 éves gyerekektől. Évfolyamonként és nemenként értékeljük az indulókat. Az érmeket edzőiktől vehetik át a gyerekek" - mondta Vass Péter.

A Mikulás-futáson nem csak KajakStartosaink képviselték szakosztályunkat, kajakosaink közül az alábbi eredmények születtek:

II. hely
Bíró Zsombor serdülő 5000 m
Seregi Balázs ifi 5000 m
Vass Péter felnőtt 5000 m
Gál Tímea 5000 m

III. hely
Sipos István 11000m

IV. hely
Zoboki Zoltán Serdülő 5000m