Horvátországban edzőtáboroztak a gödi kajakosok

A tavalyi évhez hasonlóan a Gödi SE kajakosai közül a legidősebbek 15 fős csoportja 9 napos melegvízi edzőtáborban vett részt a Horvátországi Opuzenben Sinkó László vezetésével, akinek munkáját Németh István edző és egy szülő, Lukács István segítette.

„Március 11-én hajnalban indultunk Gödről, délután már napsütésben tudták a hajóbeállítást és az átmozgató edzést elvégezni a fiatalok. A tábor programja: kora reggel átmozgató edzés, futás, gimnasztika, majd délelőtt és délután is evezés a Neretva-folyón” – számolt be Sinkó László.

„A remek körülmények és a kedvező időjárás lehetővé tette, hogy az eltervezett munkát, edzésprogramot el tudjuk végezni. Szerencsére az edzőtábor előtt már itthon is tudtunk evezni, így a sportolók könnyebben alkalmazkodtak a napi két evezéshez. Az étkezéshez kapcsolódó feladatokban a fiatalok is lelkesen részt vettek, mindenkinek jutott szendvicskészítés, szervírozás, mosogatás is.

A tábor felénél lehetőségünk volt egy kis "kalandozásra", amelynek során megnéztük a Neretva torkolatát, illetve Ston várát is. A "jóízű félidő" a csapatot feldobta, s így újult erővel folytattuk a munkát.

A helyszínen edzőtáborozott a háromszoros olimpiai bajnok Janics Natasa, és a tavalyi maraton világbajnok Boros Adrián is. Elhivatottságuk a mi fiatal sportolóinknak is komoly motivációt jelentett.

A tábor végére mindenki elfáradt az elvégzett munkától, és elégedetten vettük hazafelé az irányt, de még megcsodáltuk Makarska városát is. Szombat este ért haza csapatunk a jó hangulatú csapatösszetartásról.

Az edzőtábor jó lehetőséget teremtett a fiataloknak nemcsak a kajakozásra, hanem a nyelvgyakorlásra a kisvároska fiataljaival.

Köszönjük mindenkinek, aki segítette az edzőtábor eredményes lebonyolítását.

A felkészülés itthon folytatódik. A válogatott versenyzőknek lesz 1-1 hét edzőtábor még a szövetség szervezésében. Az első verseny a kisebbeknek a Hídépítő Kupa lesz, a nagyobbaknak pedig a bécsi nemzetközi maratoni verseny” – tájékoztatott Sinkó László edző.

Fotók a Facebook-oldalunkon találhatóak.