Dónusz Éva: Magával ragadó volt, amit a gödi kajakosoknál tapasztaltam

A 2016-os GSE kajakos évzárón a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget képviselő Dónusz Éva elismeréssel beszélt a dunakanyari szakosztályról. Az olimpiai bajnok kajakozó részt vett a bajnoki táblaavató ünnepségen, majd az esztendőt záró értékelésen is.

„Nagyon örültem, hogy el tudtam jönni, és részese voltam a táblaavatásnak. Majd, amikor bejöttem az évzáró ünnepségre a Búzaszem Iskolába, az a látvány, ami fogadott, amit a közel száz versenyző nyújtott a lelkes szülőkkel, meg a szakosztályvezetéssel, az egészen magával ragadó volt. Ezért megérte eljönni, és jó volt hallgatni a beszámolókat is” – mondta Barcelona K-4-es bajnoka.

„Azt gondolom, a KajakStart program, ami itt Gödön a szakosztályon belül működik, az országos szinten is példaértékű. Amit pedig a szakosztályvezető, Nagy Árpád mondott, azt én magam is kívánom: az egyesület sportházának fala a jövőben teljen meg az újabb és újabb márványtáblákkal” – utalt Dónusz Éva a gödi kajakos bajnokok neveit tartalmazó felületre.

„Az edzők hozzáállása és az itt tapasztalt közösségi szellem pedig lenyűgöző, példaértékű lehet a többi klub számára is” – tette hozzá.

A december 10-ei eseményen részt vett Göd háromszoros olimpiai bajnok kajakosa, Kammerer Zoltán, a londoni ezüstérmes Kulifai Tamás, valamint a maratoni Európa-bajnok Váczai Enikő; a fiatalabb generációból a két nemzetközi bajnok: Lukács István és Gecse Márton is.

A bajnokok nevét viselő tábla Gecse Márton és Lukács István nevével bővült.

(Fotó: Bea István)